Policijsko izvješće tjedna (od 21. do 27. rujna 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 6 kaznenih djela koje se progoni po službenoj dužnosti, a radi se o 2 kaznena djela Teške krađe, 3 kaznena djela Krađe i 1 kaznenom djelu Krivotvorenja isprave.

Protiv počinitelja kaznenog djela Krivotvorenja isprave podnijeti će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, dok počinitelji ostalih kaznenih djela za sada nisu otkriveni.

Nadalje, u proteklom tjednu je evidentirana 1 prometna nesreća sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 67 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala 4 optužna prijedloga iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

S obzirom na početak školske godine, molimo sve učesnike u prometu na pojačan oprez u zonama odgojno-obrazovnih ustanova.

Svjesni činjenice da prometni odgoj i obrazovanje djece u poznavanju prometnih propisa ima veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, kao i podizanju prometne kulture općenito, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske već niz godina poduzima razne preventivno-represivne mjere i provodi aktivnosti s ciljem zaštite djece u prometu. Svakako najpoznatija od ovih aktivnosti je akcija „Poštujte naše znakove“. Da je ova akcija, koja se provodi kontinuirano, još od 1995. godine, pokazala svoju punu opravdanost govori podatak da se broj smrtno stradale i ozlijeđene djece na hrvatskim prometnicama od tada znatno smanjio.

U cilju poboljšanja što boljeg stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području PP Ivanić-Grad upozoravaju se svi sudionici u prometu na maksimalno poštivanje prometnih propisa, a poglavito sudionici koji čine najteže prometne prekršaje kao što su vožnja pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, oduzimanje prvenstva prolaza, ne držanje razmaka, sigurnosni pojas i dr. da će policijski službenici PP Ivanić-Grad u suradnji sa drugim ustrojstvenim jedinicama MUP-a pojačati maksimalno preventivno-represivne mjere, na cjelokupnom području PP Ivanić-Grad, a najviše na putnim pravcima i kritičnim mjestima gdje se učestalo događaju prometne nesreće.

Isto tako mole se svi dobronamjerni građani za maksimalnu suradnju sa policijskim službenicima vezano i za druge protupravne radnje a u cilju sprječavanja činjenja drugih prekršaja i kaznenih djela i otkrivanja osoba – počinitelja navedenih protupravnih radnji da dojave PP Ivanić-Grad na broj 01/2881-111, 112 ili 192 s ciljem održavanja povoljnog stanja kriminaliteta kao i svih drugih sigurnosnih pokazatelja u svim segmentima policijskog rada odnosno djelokruga poslova i zadaća koje spadaju u rad policije pa tako i policijskih službenika PP Ivanić-Grad.

Načelnik: Jure Matijević, mgr. publ. rel.

2015-09-30T19:46:48+02:0024. Rujan, 2015.|Novosti|