Svečano proslavljena Nedjelja Krista kralja u župi sv. Maksimilijana u Posavskim Bregima

U nedjelju, 26. studenog 2023., župa sv. Maksimilijana biskupa u Posavskim Bregima svečano je proslavila Nedjelju Krista Kralja, posljednju nedjelju liturgijske godine. Svetu misu predvodio je domaći župnik vlč. Dražan Mirčić, a posebnu atmosferu stvorili su gosti, Pučki pivači “Sveta Cecilija” iz Kaštel Lukšića.

Ovaj renomirani zbor, pod vodstvom Neda Kovačeva, dio je crkvenog pjevačkog društva “Sveta Cecilija” iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću. S tradicijom koja seže još od 1892. godine, Pučki pivači “Sveta Cecilija” su se izdvojili svojim izvedbama na raznim misnim slavljima i koncertima širom Hrvatske.

Nakon svete mise, vlč. Mirčić je izrazio zahvalnost gostima za njihovo nadahnjujuće pjevanje i pozvao ih da se predstave zajednici te otpjevaju dodatne pjesme. Njihov nastup je dočekan s oduševljenjem od strane prisutnih vjernika, dodatno obogativši ovu posebnu liturgijsku proslavu.

Ova događanja u Posavskim Bregima još jednom su potvrdila bogatu kulturnu i duhovnu baštinu Hrvatske, koja se očituje kroz spoj tradicije i vjerskog zajedništva.

2023-11-28T09:27:35+01:0028. Studeni, 2023.|Kultura|