Grad Ivanić-Grad nagradio najbolje učenike na strukovnom natjecanju

U ponedjeljak, 27. svibnja 2024., u Srednjoj školi Ivan Švear u Ivanić-Gradu održano je drugo strukovno natjecanje učenika, pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i u organizaciji Udruženja obrtnika Ivanić-Grad.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 43 učenika iz dvije skupine: tehničke struke i frizerske struke. Učenici su se pripremali pod vodstvom 10 mentora i ravnateljice Josipe Ilić.

Učenici tehničkih struka predstavili su se radovima pripremljenim za maturu, dok su učenice frizerske struke svoje umijeće pokazale na lutkama s temom svečane frizure.

Radove je ocjenjivala stručna komisija sastavljena od obrtnika Udruženja obrtnika Ivanić-Grad. Komisiju tehničke struke činili su Branimir Pleše (PRO-MED), Boris Pavišić (AS Pavišić), Stjepan Jambrešić (EMP usluge), Ivan Zubić (AUTOMEHANIKA ZUBIĆ), Gojko Jelača (AUTOSERVIS JELAČA) i Josip Rukavina (TATA MATA USLUGE). Komisiju frizerske struke činili su Ana Marija Ivanković (ART NAILS), Eldina Kovač Šeremet (ESSENZA), Mateja Turčić (VITAL BY MATEJA), Sanela Antolković (L’ART) i Vedran Oniško (Frizerski studio LOUNGE).

Najbolji radovi u obje skupine nagrađeni su novčanim nagradama. Prvo mjesto nagrađeno je s 250 eura, drugo s 150 eura, a treće s 100 eura.

Nakon ocjenjivanja i prezentacije radova u Srednjoj školi Ivan Švear, uslijedila je dodjela nagrada i druženje uz obrtničke delicije u prostorijama Udruženja obrtnika Ivanić-Grad.

Grad Ivanić-Grad osigurao je sredstva za nagrade, a dodatno je za sve maturante Srednje škole Ivan Švear (njih 183) osigurao i sredstva za sufinanciranje troškova maturalne večere u iznosu od 20 eura po učeniku.

Predsjednik Udruženja obrtnika Ivanić-Grad, Matija Hermeščec, izrazio je zadovoljstvo velikim odazivom te je čestitao učenicima i njihovim mentorima na uloženom trudu. Pozvao je učenike da jednog dana postanu obrtnici, uz obećanje potpore Udruženja u započinjanju i održavanju vlastitog posla.

Cilj natjecanja bio je približiti rad Škole lokalnoj zajednici, povezati obrtnike i poduzetnike s radom škole i budućom radnom snagom, potaknuti učenike na prezentacijske vještine te ih podržati u kreativnosti i marljivosti.

Danas je u Srednjoj školi Ivan Švear po prvi puta održano natjecanje, odnosno ocjenjivanje najboljih radova učenika iz strukovnih zanimanja. Bile su tu frizerke, učenici naftno-rudarskih smjerova i drugi. Učenici su mogli prezentirati svoje završne radove koje je ocjenjivala komisija. Najbolji radovi bit će nagrađeni novčanim sredstvima, što je dio poticaja koji grad pruža svojim učenicima. Važno je napomenuti da je sve ovo organizirano na inicijativu Udruženja obrtnika Ivanić-Grad. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali i čestitam učenicima na njihovom trudu i postignućima.” -izjavio je Tomislav Cuvaj, zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada.

Josipa Ilić, ravnateljica Srednje škole Ivan Švear, podijelila je s nama rezultate natjecanja: “U kategoriji tehničkih zanimanja prvo mjesto osvojio je učenik Mateo Tupek iz 3.E razreda sa završnim radom ‘Smart Home’, a mentorica mu je bila profesorica Diana Borjanić Pirija. Drugo mjesto je osvojio učenik Ivan Vodošek iz 4.K razreda, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, sa završnim radom ‘Zero Turn Kolica na Elektropogon’. Mentor mu je bio profesor Petar Rajaković. Treće mjesto osvojio je učenik Stjepan Novosel, također iz 4.K razreda, tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, sa završnim radom ‘Električne Instalacije u Stambenom Prostoru’, pod mentorstvom profesora Rozarija Ivačića.

U kategoriji frizera, prvo mjesto osvojila je učenica Helena Peštić iz 1.G razreda, drugo mjesto učenica Marija Šalić iz 2.G razreda, a treće mjesto učenica Mihaela Pavlić također iz 2.G razreda.

Nagrade su učenicima osigurali Grad Ivanić-Grad i Udruženje obrtnika Ivanić-Grad, u vrijednosti od 250 eura za prva mjesta, 150 eura za druga mjesta i 100 eura za treća mjesta.

Ovaj događaj nije samo prilika za nagrađivanje najboljih učenika, već i za povezivanje škole s lokalnom zajednicom i obrtnicima te za poticanje mladih na razvoj vještina koje će im koristiti u budućoj karijeri.

2024-05-27T19:24:45+02:0027. Svibanj, 2024.|Novosti|