U Križu održana prva likovna kolonija

Jučer je u Križu održana prva likovna kolonija i izložba nastalih radova. Izložba je otvorena u 16.00 u Galeriji Križ. Izložbu je otvorio načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Ova likovna kolonija organizirana je u sklopu Mjeseca hrvatske knjige a na poticaj i ideju g. Miljenka Šimunovića s kojim surađujemo nekoliko godina. Ideja je odlična, odaziv umjetnika je vrlo dobar tako da sa ćemo i iduće godine nastaviti, kako s organizacijom likovne kolonije tako i sličnih događanja poput ovog. U sklopu spomenutog Mjeseca hrvatske knjige u srijedu, 17. listopada, u 19 sati organiziramo večer poezije i pjesme na kojoj će se nam se predstaviti pjesnikinja i književnica Ema Botica uz koncert šansona Srđana Depola. rekao nam je načelnik Magdić.

Na prvu likovnu koloniju u Križu odazvalo se 40-ak umjetnika iz Lipovljana, Jasenovca, Zagreba, Velike Gorice, Križevaca, Popovače, Novske i Kutine.

Tekst i foto: Zoran Ožetski

2019-10-13T12:55:34+00:0013. Listopad, 2019.|Vijesti iz županije|
Stranica koristi web kolačiće Više informacija PRIHVAĆAM
Koristimo kolačiće! To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka i koristite sve funkcionalnosti podržane tom tehnologijom. Molimo vas da prihvatite uvjete korištenja.