Vrijeme i dalje sunčano i vruće

Sunčano i vruće vrijeme zadržava svoj stisak nad našim predjelima, dok se temperature penju na nevjerojatne visine. Južni i jugoistočni vjetrovi na kopnu donose blagu promjenu, dok na obali dominira jugozapadni vjetar. Temperature će dosegnuti ekstremne vrijednosti, s dnevnim vrhuncima između 33 i nevjerojatnih 38 °C.

Današnji uvjeti donose nevjerojatne izazove građanima diljem regije. Mnogi su prisiljeni tražiti utočište u hladu i koristiti sve moguće načine osvježavanja kako bi izdržali vrućinsku frontu. Zdravstvene ustanove upozoravaju na opasnost od toplinskog udara te pozivaju građane da se pridržavaju preporuka kako bi zaštitili svoje zdravlje.

Sutrašnje prognoze ne donose olakšanje. Očekuje se nastavak sunčanog i vrućeg vremena, s vrhuncima temperature koji bi mogli doseći nove rekorde. Posebno će se zapadna Slavonija suočiti s mogućim lokalnim nestabilnostima u poslijepodnevnim satima, dok će većina regija ostati suha.

Jugozapadni i jugoistočni vjetrovi zadržavat će se na većini područja, dok će obalni krajevi osjetiti utjecaj jugozapadnog vjetra. Jutarnje temperature kretat će se od 17 do 22 °C, dok će obalna područja zabilježiti toplije noći s minimalnim temperaturama od 23 do 28 °C. Dnevne temperature zadržat će se u rasponu između 33 i 38 °C.

Stručnjaci savjetuju građane da ostanu hidratizirani, izbjegavaju direktno izlaganje suncu u najtoplijim satima te prate lokalne vijesti i upozorenja u vezi s vremenskim uvjetima. Vlasti su također apelirale na građane da pomažu starijim i osjetljivim osobama te kućnim ljubimcima kako bi osigurali njihovu sigurnost tijekom ovog razdoblja izuzetne vrućine.

Iako je sunce neizostavan dio našeg ljeta, važno je podsjetiti se na potrebu za oprezom i zaštitom kako bismo svi mogli sigurno uživati u ovim izazovnim vremenskim uvjetima.

Izvor:DHMZ // Zadnja izmjena 25.08.2023. u 11 h

2023-08-25T18:28:01+02:0025. Kolovoz, 2023.|Iz Hrvatske|