Završili radovi na dionici pruge Zagreb Borongaj – Sesvete -Dugo Selo

Kako saznajemo iz Ureda Uprave HŽ – Infrastruktura, završeni su radovi na dionici pruge Zagreb Borongaj Sesvete – Dugo Selo te da se na navedenoj dionici u nedjelju u ponoć (7. na 8. rujna u 00,00 sati) uvodi projektirana brzina prometanja vlakova od 140 km/h.

Nakon završetka najvećeg djela radova na podddionici od Sesveta do Dugog Sela i podizanja projektirane brzine vlakova u lipnju 2014., upravo je završena većina radova na poddionici od Zagreb Borongaja do Sesveta.

Uvođenje projektirane brzine od 140 km/h, gotovo udvostručene od dosadašnje, skratit će se trajanje putovanja te će se utjecati na bolji protok željezničkog prometa na cijelome zagrebačkom čvorištu, na sigurnost te kvalitetu usluge u putničkome prijevozu.

Ovim je završena većina radova na obnovi te dionice koji su bili izvođeni uz ometanje prometa. Dio radova koji je preostao neće više utjecati na odvijanje prometa niti na projektiranu brzinu, a biti će završeni do kraja godine.

Da podsjetimo:
Radovi na obnovi dionice dvokolsiječne željezničke pruge Zagreb Borongaj – Dugo Selo duge oko 16 km, investicije u iznosu 230 milijuna kuna, započeli su u rujnu 2013. Radovi su se izvodili u tri faze i za svaku je bila utvrĎena posebna organizacija prijevoza putnika. Promet se uz odreĎena kašnjenja vlakova odvijao cijelo vrijeme radova na način da je u svakoj od faza radova bio zatvoren po jedan kolosijek na toj dvokolosiječnoj pruzi.

U sklopu obnove ove dionice izvedeni su radovi na kompletnom remontu na dvokolsiječnoj dionici pruge, radovi na izgradnji novih perona duljine 160 m i širine 2,5 m u stajalištima Trnava i Sesvetski Kraljevec, izgradnji stuba i rampi za osobe smanjene pokretljivosti, zatim radovi na uređenju željezničko-cestovnih prijelaza ugradnjom sintetičkih popoločenja te uređenje prilaznih rampi, pješačkih prijelaza preko pruge, elektrotehnički radovi na signalno-sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima te postrojenjima elektrovuče.

/HŽ INFRASTRUKTURA d.o.o./

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-09-07T16:20:34+02:007. Rujan, 2014.|Gradska zbivanja, Nekategorizirano, Novosti|