Akcija “Zbogom oružje”

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ivanić-Grad je u srijedu 9. srpnja 2014. okončala ovogodišnju akciju „Zbogom oružje“ predajom od građana dragovoljno i bez zakonskih sankcija prikupljenog oružja, streljiva i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata stručnjacima Policijske uprave zagrebačke. Akcija je provedena uz potporu Policijske postaje Ivanić-Grad i Grada Ivanić-Grada tijekom svibnja i lipnja. Ove godine je prikupljeno najviše raznovrsne municije, a među
prikupljenim ostalim sredstvima, se među ostalim, našlo 11 ručnih bombi i manja količina eksploziva.

Primopredaji su nazočili predsjednik UHDDR-a Ivanić-Grad Leo Ordanić, predsjednik UHDDR-a Zagrebačke županije Željko Brezovečki Brzi, načelnik Policijske postaje Ivanić-Grad Jure Matijević, zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović, predsjednik Zajednice udruga iz Domovinskog rata Grada Ivanića i općina Kloštar Ivanić i Križ Goran Leš i njegov zamjenik Nenad Vujanić, i drugi.

Na popratnoj konferenciji za novinare su govornici naglasili, da je važno pridobiti što više građana da u ovim akcijama ili tijekom cijele godine dragovoljno bez sankcija predaju oružje, streljivo i eksplozivna sredstva policiji, kako bi od opasnosti zaštitili svoje obitelji, ali i da ih ni po koju cijenu ne odbacuju na druga mjesta, jer time ugrožavaju živote slučajnih prolaznika.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-07-09T15:27:53+02:009. Srpanj, 2014.|Gradska zbivanja|