Božićni koncert KUD-a Ivanić

Božićni koncert KUD-a Ivanić i izložba fotografija “Naših 10 godina”

Nakon cjelodnevnih događanja vezanih uz “Božićni sajam” u Ivanić-Gradu, subotnja večer bila je rezervirana za 11. Božićni koncert KUD-a Ivanić.

Već tradicionalno dobro organiziranom i kvalitetnom koncertu prethodila je izložba fotografija pod nazivom “Naših 10 godina”. Na izložbi postavljenoj u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad, predstavljeno je više od stotinu fotografija koje danas predstavljaju svojevrsni dokument vremena koji prokazuje “odrastanje” KUD-a Ivanić i njegovih članova zajedno s njim. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, Javor Bojan Leš koji je tom prilikom čestitao svim članicama i članovima KUD-a Ivanić na ovoj vrijednoj obljetnici i poželio im još mnogo godina uspješnog djelovanja i rada.

POSLUŠAJTE ŠTO JE O IZLOŽBI FOTOGRAFIJA REKLA SANJA EMM, PREDSJEDNICA KUD-A IVANIĆ:

Koncert je započeo nastupom dječje skupine koja se predstavila plesnim koreografijama :Pilići, Išel sam u školicu, I ja jesam posavačko dijete te Srebrna kola, zlaten kotač. Dječja skupina KUD-a Ivanić djeluje od studenog 2012. godine i sada su dva puta nastupili na Festivalu dječjeg folklornog stvaralaštva u Zagrebu i na ivanićgradskoj Bučijadi.

Nakon dječje skupine, spletom baranjskih plesova, u koreografiji Tomislava Mataića uz pratnju tamburaške sekcije, predstavio nam se domaćin – KUD Ivanić. Ove godine KUD Ivanić održao je 15 -tak nastupa te održao 10. Smotru folklora “Otoka Ivanića” i odabirom žirija sudjelovao na Županijskoj smotri koreografiranog folklora u Velikoj Gorici. Gostovao je na 8. večeri hrvatskog folklora u Neumu, te prije 3 tjedna na Međunarodnoj smotri “Kamena ljepotica ” u Grudama.

Osim domaćina, na koncertu su nastupili članovi zbora Gradske udruge umirovljenika “Ivančice” i ženska vokalna skupina “Ive”.

Koncert je završio nastupom KUD-a Ivanić koji je izveo splet bunjevačkih plesova.

/Zoran Ožetski/

POKROVITELJI:
Grad Ivanić-Grad
Turistička zajednica
POU IVANIĆ-GRAD

SPONZORI:
Crosco
Ina
Peksi
Radoš
Selsko imanje Kezele

MEDIJSKI POKROVITELJI:
Obiteljski radio Ivanić
Portal “Volim Ivanić”
Zdenko Vanjek

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-12-14T19:25:56+01:0014. Prosinac, 2015.|Novosti|