Dan narcisa u Ivanić-Gradu

U subotu 22.03.2014. u svim je gradovima Hrvatske pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, Ministarstva zdravlja, Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga, održana humanitarna akcija „Dan narcisa“.

Dan narcisa je humanitarna akcija u kojoj se toga dana prodaju poklonjeni narcisi, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Ova manifestacija održava se pod zajedničkim sloganom u svim gradovima Hrvatske koji imaju klubove žena liječenih i operiranih na dojci.

Glavni organizator akcije je EUROPA DONNA HRVATSKA, dok su su organizatori Klinika za tumore KBC Sestre milosrdnice, Hrvatska liga za borbu protiv raka te Hrvatsko senološko društvo – stručno društvo HLZ-a. Cilj današnje akcije je donošenje nacionalnog programa za liječenje u specijaliziranim centrima te kupnja aparata za intraoperativno zračenje.
U akciju se uključila i Udruga „Edukacijom protiv raka dojke“.
Tradicionalno, akcija je provedena i u našem gradu te su prikupljenja sredstva u iznosu od 3.138,50 kn koja će biti uplaćena na račun udruge.

[srizonfbalbum id=25]  
Pogledaj na Facebook-u
 

2017-05-23T20:36:44+02:0024. Ožujak, 2014.|Gradska zbivanja|