Dobitnici javnih priznanja za 2015. godinu

Javna priznanja Grada Ivanić-Grada dodjeljuju se u cilju odavanja priznanja pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled našeg Grada.

Rolandu Grlici godišnja se nagrada dodjeljuje za promicanje Grada Ivanić-Grada u području kulture i umjetnosti na brojnim domaćim i međunarodnim natjecanjima, festivalima, smotrama i revijama.

Roland Grlica završio je klavir u Osnovnoj glazbenoj školi „Milka Trnina“ u Ivanić-Gradu u klasi prof. Nikoline Pokrajac Kecerin. Maturirao je klavir u Srednjoj glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu u klasi prof. Rubena Dalibaltayana, u čijoj klasi trenutno studira drugu godinu klavira na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Tek mu je 20 godina, a osvojio je 1. nagrade na brojnim međunarodnim natjecanjima u gradovima od Italije, Srbije, Slovenije te brojne domaće nagrade. Primjerice, na međunarodnom natjecanju MLADI VIRTUOZI, u Zagrebu 2010. Osvojio je 1. Nagradu i APSOLUTNI je POBJEDNIK natjecanja te je dobio Plaketu Grad Zagreba, Priznanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvrsne rezultate i osvojeno 1.mjesto na državnom natjecanju u šk./god. 2012./2013. Eurovizijsko natjecanje u organizaciji Hrvatske radiotelevizije.

Nastup sa Simfonijskim orkestrom HRT-a pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog uz izravan prijenos na 2. Programu HRT-a.
Još je zaista mnogo važnih ostvarenja ovog mladog umjetnika koji je tek na početku svoje velike karijere, ali na početku samo po godinama života.

2015-06-16T21:13:03+02:0016. Lipanj, 2015.|Gradska zbivanja|