Godišnja skupština Vatrogasne zajednice Ivanić-Grada

Izvještajnu godišnju skupštinu održala je Vatrogasna zajednica Ivanić-Grada.

Uz prihvaćanje uobičajenih izvješća o lanjskome radu te planovima za naredno razdoblje, za skupštine je potpisana Strategija razvoja vatrogastva grada Ivanić-Grada, za razdoblje od 2015. do 2020. Potpisali su je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i predsjednik Vatrogasne zajednice Ivanić-Grada Branko Petrinec.

Skupštini je prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, istaknuvši zadovoljstvo aktivnostima vatrogasaca u županiji, u čijim se domovima, u manjim mjestima, odvija društveni i kulturni život. „To je vrlo značajno, posebno za mlade, koji, okupljajući se oko vatrogastva, mogu naučiti samo dobre stvari. Smatram da je ulaganje u vatrogastvo iznimno važno, jer, ne daj Bože da se što dogodi, vatrogasne postrojbe moraju biti opremljene svim sredstvima koja im pomažu u radu. Svako ulaganje u vatrogasce znači spašavanje života i imovine“, rekao je predsjednik Županijske skupštine Bošnjaković.

„Grad je vatrogastvo u našemu gradu prepoznao kao temelj zaštite i spašavanja. Strategijom se obvezao da u ova teška, krizna vremena neće smanjivati proračunska sredstva za vatrogastvo. Dapače, u narednom razdoblju obvezao se ulagati u nabavu potrebne opreme i vatrogasnih vozila. Planiramo nabaviti dva mala navalna vozila (pick up) te jedno kombi vozilo. Također, nastavit ćemo s obukom vatrogasnih kadrova kako bismo operativno, u slučaju svake potrebe, bili spremni“, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Ivanić-Grada Petrinec.

2015-03-31T10:00:39+02:0031. Ožujak, 2015.|Gradska zbivanja|