Gradonačelnik primio odlikovane branitelje

Na prijedlog Hrvatskog časničkog zbora Ivanić-Grada za dodjelu odlikovanja Republike Hrvatske, dodijeljena su odlikovanja Reda hrvatskog trolista hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata gospodinu Zoranu Palčiću i gospodinu Goranu Lešu, te odlikovanje Red bana Jelačića gospodinu Ivanu Jankoviću.

Tim povodom je u Gradskoj vijećnici organiziran svečani prijem za odlikovane branitelje. Gradonačelnik g.Javor Bojan Leš rekao je kako možemo biti ponosni na naše sugrađane – hrvatske branitelje jer oni su uz ostale sudionike Domovinskog rata svakako najzaslužniji za stvaranje naše samostalne države.

ODLIKOVANJE RED HRVATSKOG TROLISTA
Dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima te postrojbama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru.

ODLIKOVANJE RED BANA JELAČIĆA
Dodjeljuje se dužnosnicima, časnicima i zapovjednicima postrojbi za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju i razvitku te postrojbama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-12-22T17:27:59+01:0022. Prosinac, 2014.|Gradska zbivanja|