Učenicima osnovnih škola s područja Ivanić-Grada podijeljeni besplatni udžbenici

Danas su učenicima osnovnih škola s područja grada Ivanić-Grada podijeljeni besplatni udžbenici. Ovom akcijom, za koju je iz proračunskih sredstava grada izdvojeno 850.000 kuna, prvenstveno se želi pomoći roditeljima u što lakšem školovanju djece. Akcijom je obuhvaćena nabava udžbenika, atlasa i omota za oko 1170 učenika osnovnih škola u Ivanić-Gradu, Graberju Ivanićkom i Posavskim Bregima.

Najnovijom odlukom Vlade RH odnosno izmjenama Zakona o porezu na dohodak Ivanić-Gradu će se smanjiti prihodi za oko 2.000.000 kuna, no unatoč problemima gradska uprava neće smanjivati već će nastojati pronaći snage i načina kako u proračunu osigurati sredstva za financiranje socijalnih programa u 2015. godini.

Prema riječima gradonačelnika Grada Ivanić-Grada g. Javora Bojana Leša ukupno je iz proračunskih sredstava grada za socijalne programe do sada izdvojeno oko 2.800.000 kuna. Ocijenivši ovaj potez kao prioritet njega i gradske uprave, za sljedeću godinu osim udžbenika planira se i financiranje radnih bilježnica, koje su ove godine o svom trošku nabavljali roditelji.

Ravnateljica OŠ Posavski Bregi, gospođa Renata Koić u ime svojih 160 učenika i njihovih roditelja iskreno se zahvalila na ovoj kako ona kaže pozamašnoj, ali i mudroj investiciji. Vlatka Koletić ravnateljica OŠ Stjepana Basaričeka u naselju Žeravinec u Ivanić-Gradu, pohvalila je ovaj projekt, koji je za 280 učenika ove škole gradski proračun koštao oko 270.000 kuna. Martina Novak, ravnateljica OŠ Josipa Badalića u koju je ove školske godine 2014./15. upisan 251 učenik, ne krije zadovoljstvo ovom akcijom besplatne nabave udžbenika.
Osnovna škola Đure Deželića u centru Ivanić-Grada, škola je s najviše upisanih učenika. Ove godine u ovu školu upisano je 485 učenika za koje su osigurani besplatni udžbenici, omoti i atlasi za pete razrede. Ravnateljica škole, gospođa Ines Tudović izrazila je zadovoljstvo što nova školska godina započinje lijepim vijestima o besplatnim udžbenicima.
Osim besplatnih udžbenika grad Ivanić-Grad u OŠ Đure Deželića ove godine sufinancira prehranu učenika od 1. do 8. razreda.
Povodom podijele besplatnih udžbenika u školi je organizirana svečana priredba u kojoj su učenici pokazali svoja pjevačka, glumačka i plesna umijeća.
/Zoran Ožetski/

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-04-10T12:38:29+02:004. Rujan, 2014.|Gradska zbivanja|