Naftalan kreće u osvajanje ruskog tržišta

Specijalna bolnica Naftalan nakon strateškog usmjeravanja prema ruskom i drugim stranim tržištima počela je ostvarivati sve bolje rezultate. Naime, u 2014. godini na liječenju i rehabilitaciji boravilo je više od stotinu pacijenata iz Rusije, što je 30-postotno povećanje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Rezervacije za naredne mjesece sugeriraju da će se broj ruskih gostiju još značajno povećati.

Naftalan će sutra posjetiti i 20 liječnika specijalista fizijatara i dermatologa iz Rusije. Inicijativu za posjetu iskazali su ruski liječnici, koji se žele upoznati s mogućnostima liječenja i rehabilitacije u hrvatskim specijalnim bolnicama, posebice Naftalanu, koji je prva ustanova koju će tijekom svojeg boravka u Hrvatskoj posjetiti.

Naftalan krema i Naftalan ulje, preparati za liječenje kožnih bolesti, također će se uskoro naći na ruskom tržištu, gdje su u procesu registracije. Nakon otvaranja tržišta skandinavskih zemalja gdje je ugovoren minimalan izvoz proizvoda u vrijednosti 1,2 milijuna kuna godišnje, Rusija bi trebala postati novo veliko strano tržište koje osvajaju preparati iz ivanićgradske specijalne bolnice.

Jedinstvena ponuda i način liječenja specijalne bolnice Naftalan svakako je prvi razlog dolaska pacijenata iz daleke Rusije, no, nije i jedini.

Omiljena lječilišna destinacija ruskih kožnih bolesnika bilo je izraelsko Mrtvo more. Zbog izrazite nestabilnosti u tamošnjoj regiji, okrenuli su se novim destinacijama. Prepoznali smo priliku, pripremili pojačane marketinške aktivnosti i kroz dogovore s ruskim turističkim agencijama polučili veći broj posjetitelja iz Rusije. Reakcije su im odlične, a mi očekujemo i radimo na još većem prihvatu ruskih gostiju. Cilj nam je postati trajno i cjelogodišnje odredište za liječenje kožnih bolesti pacijenata iz Rusije,“

rekao je Goran Maričić, ravnatelj bolnice Naftalan.

U skorije vrijeme očekuje se i proširenje kapaciteta bolnice kroz izgradnju novog objekta čime bi se kapacitet povećao za novih 120 kreveta na ukupno 250. Ukoliko dođe do izgradnje novog dijela, bolnica bi se još više otvorila stranim pacijentima zbog povećanja mogućeg prihvata.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:36:01+02:0015. Rujan, 2014.|Gradska zbivanja|