Najposjećenija “Noć muzeja” do sad…

Ovogodišnja 9. po redu manifestacija “Noć muzeja” održala se 31.siječnja i prema službenim podacima diljem Hrvatske posjetilo ju je više od 350.900 ljudi, od toga 140.000 ljudi u Zagrebu posjetilo je neki od gradskih muzeja.

9. Noć muzeja 2014. održana je u više od 100 hrvatskih gradova i mjesta, a simbolično je započela otvaranjem izložbe Nakit iz fundusa Zemaljskog muzeja BiH u SarajevuIzložba s povodom, u Muzeju Mimara u Zagrebu.

Naša ekipa bila je u Muzeju automobila Ferdinand Budicki gdje se održao multimedijalni spektakl o povijesti hrvatskog automobilizma u periodu od 1898. do 1989. godine.

Na čak 3000 kvadrata unutarnjeg i vanjskog prostora domaćini su ponudili niz programa koji su se odvijali paralelno nudeći veliki broj interaktivnih situacija.
Kao poseban doživljaj možemo izdvojiti da su posjetitelji muzeja mogli uživati u restauraciji legendarnog „Fićeka“, dok je Vladimir Vinduška izložio 40 ručno izrađenih art auto modela izrađenih kombinacijom različitih materijala u mjerilu 1:15.

U dvorištu Muzeja posjetitelji su mogli vidjeti 4 Spačeka koja se u lipnju pripremaju za put dug 7000 km oko Crnog mora, te formula „Student“ Fakulteta za strojarstvo i brodogradnju.

Naravno sve to nije prošlo bez naših Ivanićana. U prostoru muzeja svoje mjesto za prezentaciju dobio je i naš proizvođač dječjih igračaka od drva -Jadranko Pongrac i njegova tvrtka Brick by Brick. Kakav je bio interes dovoljno govore fotografije u prilogu 🙂

Manifestacija “Noć muzeja” još jednom je pokazala koliko su naši građani zainteresirani za manifestacije iz kulture, pogotovo ako su prezentirane na ovako zanimljiv način.

Zoran Ožetski
 

[srizonfbalbum id=8]  

2017-05-23T20:37:00+02:001. Veljača, 2014.|Kultura, Vijesti iz županije|