„Noć muzeja“ u Zagrebačkoj županiji

Muzeji Zagrebačke županije i druge kulturne institucije ovaj će petak, 31. siječnja 2014. godine, od 18:00 do 1:00 sat iza ponoći otvoriti vrata svima zainteresiranima za kulturno-umjetničke sadržaje u sklopu manifestacije „Noć muzeja“.

„Noć muzeja“ u Hrvatskoj se održava od 2005. godine te iz godine u godinu, ponajprije zbog velikog interesa posjetitelja, bilježi sve veći broj muzeja i galerija koje žele sudjelovati. Ove godine na popisu se nalazi više od 200 hrvatskih muzeja i drugih kulturnih institucija, od kojih je njih 10 s područja Zagrebačke županije.

Muzeji, galerije i pučka otvorena učilišta Zagrebačke županije, koji sudjeluju u ovogodišnjoj „Noći muzeja“, su sljedeći: Muzej Brdovec, Pučko otvoreno učilište Dugo Selo, Gradski muzej Jastrebarsko, Galerija Prica, Pučko otvoreno učilište Samobor, Muzej Sveti Ivan Zelina, Muzej Turopolja, Dvorac Patačić te Pučko otvoreno učilište Vrbovec.

Kao i prijašnjih godina, pripremljen je raznolik umjetnički program prepun izložbi, koncerata, predstava, recitala, projekcija filmova i radionica. Ulaz na sve izložbe i kulturno-umjetnička događanja je besplatan.

Članak preuzet sa : www.zagrebacka-zupanija.hr

2014-01-30T21:46:40+01:0030. Siječanj, 2014.|Vijesti iz županije|