Novac za izradu Strategije ukupnog razvoja

Jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije mogu se prijaviti na natječaj i dobiti dio od osiguranih 500.000 kuna bespovratnih sredstava namjenjenih za pokriće dijela troškova izrade Strategije ukupnog razvoja JLS na području Zagrebačke županije.

Strateški plan ukupnog razvoja je dokument kojim se planiraju kapitalna ulaganja i opći razvoj zajednice – jedinice lokalne samouprave (grada ili općine), a služi kao podloga za predviđanje proračuna – financijskog plana lokalne samouprave i utvrđuje prioritete razvoja i pomaže usmjeriti resurse kako bi se oni što efikasnije upotrijebili.

Kako saznajemo Zagrebačka županija osigurala je 500.000 kuna bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave (gradovima i općinama sa svog područja) za pokriće dijela troškova izrade Strategije ukupnog razvoja JLS na području Zagrebačke županije za programsko razdoblje 2014-2020. Natječaj za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 31. listopada 2014. godine.

Navedena Strategija temeljni je strateško-planski dokument politike ukupnog razvoja koja treba sadržavati i plan provedbe programa ili projekata. Opći cilj financiranja izrade Strategije je stvaranje boljih preduvjeta za razvoj i ulaganje u jedinicama lokalne samouprave u navedenom programskom periodu.

Korisnik bespovratne potpore može biti jedinica lokalne samouprave (gradovi i općine) na području Zagrebačke županije koja ima izrađenu Strategiju. Izrađena Strategija sufinancirat će se u iznosu od 60 do 90 posto, odnosno maksimalno 40.000 kuna (ovisno o indeksu razvijenosti JLS). Prihvatljivim troškovima smatraju se svi izdaci koji se odnose na izradu Strategije i plaćeni su u 2014. godini, a dokazuju se kao original ili ovjerene kopije računa.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-08-20T12:56:32+02:0020. Kolovoz, 2014.|Gradska zbivanja|