Novi ustroj Policijske postaje Ivanić-Grad

Ravnateljstvo policije i Policijska uprava zagrebačka od 3. veljače do 30. lipnja uvode novi ustroj i organizaciju rada policijskih postaja 3. kategorije, među kojima je i PP Ivanić-Grad. U Policijskoj postaji Ivanić-Grad su ga za njene rukovodeće strukture, predstavnike lokalne samouprave i novinare 27. siječnja predstavili načelnik Jure Matijević i koordinator pilot projekta Policijske uprave zagrebačke Ivica Tolušić.

Od 187 policijskih postaja u Hrvatskoj projekt se provodi u njih 107 treće kategorije, a u Policijskoj upravi zagrebačkoj to su PP Sv. Ivan Zelina, Dugo Selo, Jastrebarsko, Samobor, Vrbovec i Ivanić Grad.

Svrha pilot projekta je do 30. lipnja provjeriti funkcioniranje policijskih postaja u izravnom obavljanju policijskih i drugih poslova po novom ustroju i organizaciji rada s postojećim brojem zaposlenika. Ovisno o rezultatima primjene pilot-
projekta, Ministarstvo unutarnjih poslova i Ravnateljstvo policije će donijeti daljnje odluke o ustroju i organizaciji rada policijskih postaja.

Ciljevi su ustroj i organizaciju policijskih postaja organizirati na način da odgovaraju sigurnosnoj problematici i stanju na terenu i time odustati od dosadašnjeg preslikavanja modela i ustroja policijskih postaja „od vrha prema nižim razinama“; promijeniti negativan omjer rukovoditelja u odnosu na izvršitelje policijskih poslova, povećati operativnu pokrivenost područja policijske postaje, omogućiti veću fleksibilnost u organizaciji policijskih poslova prema zahtjevima konkretne sredine, smanjiti administrativno opterećenje, a povećati operativno angažiranje policijskih službenika, te rad policijskih postaja učiniti efikasnijim i isplativijim uz smanjenje troškova koji nastaju funkcioniranjem policijske postaje.

Što se tiče upravnih poslova, promjena neće biti, što znači radno vrijeme do 16 sati, a utorkom do 18 sati. Što se tiče dojava građana, one će se i dalje primati na telefone 192, 4563 111, ili 112, u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave zagrebačke. OKC će ih prosljeđivati operativnom dežurstvu u PP Ivanić-Grad, čime bi se trebala postići veća brzina i efikasnost.

Na predstavljanju pilot projekta u PP Ivanić-Grad su delegacije lokalne samouprave predvodili zamjenik gradonačelnika i predsjednik Gradskog vijeća Ivanić-Grada Željko Posilović i Željko Pongrac, načelnik općine i predsjednik Općinskog vijeća Križ Marko Magdić i Đuro Paher, te načelnik općine i predsjednik Općinskog vijeća Kloštar Ivanić Željko Filipović i Krešimir Bunjevac.

Radojka Šporer

[srizonfbalbum id=5]
 
Cijeli album pogledaj ovdje
 

2015-03-27T16:40:42+01:0027. Siječanj, 2014.|Gradska zbivanja|