Obilježavanje Dana policije

Polaganjem vijenca ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić Gradu, jučer je obilježen Dan policije. Nakon polaganja vijenca, u crkvi sv.Petra Apostola održana je sveta Misa zahvalnica koju je predvodio vlč. Josip Ćorić.

Na prigodnoj svečanosti djelatnicima policijske postaje i ostalim uvaženim gostima obratio se g. Jure Matijević, načelnik PP Ivanić-Grad. Istaknuo je da je kriminalitet u blagom padu te kako u 2014.godini nije bilo evidentiranih teških kaznenih djela primjerice ubojstava ili drugih kaznenih djela sa smrtnom posljedicom. Prekršaji protiv javnog reda i mira u odnosu na 2013. godinu su u porastu zbog zauzimanja stava tzv. “nulte tolerancije”, te se svaki prekršaj sankcionira, što je i dovelo do povećanog broja evidentiranih prekršaja.

Unatoč povećanom broju tih prekršaja, stanje sigurnosti ocjenjujem kao zadovoljavajuće, te se osim represivnih radnji planiraju i preventivne mjere, prvenstveno u suradnji s jedinicama lokalne samouprave pri čemu bi izdvojio zaključke s nedavno održane sjednice Vijeća za prevenciju Grada Ivanić Grada gdje smo dogovorili radnje u cilju uskrate produženog radnog vremena ugostiteljskih objekata u čijim zonama se učestalo vrše narušavanja javnog reda i mira.

Načelnik Matijević posebno je izdvojio kako su nažalost ove godine na području nadležnosti PP Ivanić Grad u prometu preminule 2 osobe, dok je u 2013. godini u prometnu smrtno stradala 1 osoba.

U ime grada svečanosti je nazočio predsjednik Gradskog vijeća Ivanić-Grada g. Željko Pongrac koji je svim djelatnicima PP Ivanić-Grad čestitao njihov dan i blagdan sv. Mihovila te zahvalio na odličnoj suradnji naglasivši kako je sigurnost građana zajednički zadatak i obaveza. Pohvalu za odličan rad i suradnju dali su i predstavnici općina Kloštar Ivanić i Križ koje su također na području nadležnosti PP Ivanić-Grad.

/Zoran Ožetski/

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-04-10T12:38:04+02:0027. Rujan, 2014.|Gradska zbivanja|