Održano 2. natjecanje u pripremi fiš paprikaša “Fišijada 2014.”

Jučer je u našem gradu u organizaciji Udruge HVIDR-a Ivanić Grad, održano drugo po redu natjecanje u pripremi fiš paprikaša pod nazivom “Branitelji gradu – Fišijada 2014.” Natjecanje se održalo na SP Zelenjak s početkom u 9 sati. Na samom početku natjecanja ekipama se obratio predsjednik UHVIDR-a Ivan Mance dok je u ime Grada Ivanić-Grada natjecanje otvorio predsjednik Gradskog vijeća gospodin Željko Pongrac.

Ovogodišnja Fišijada okupila je 34 ekipe iz cijele Hrvatske. Za vrijeme dok su se tajni sastojci za fiš lagano “krčkali” u dobrom i veselom društvu uz odličnu kapljicu mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u okusima slavonskog kulena, vrbovečkih lovačkih kobasa, zagorske kotlovine i sve to uz pjesmu naših “Iva”. Kao i svako natjecanje tako je i ovo imalo strogu ocjenjivačku komisiju u čijem su sastavu bili: Majstor kuhar Branko Ognjenović, Ivan Janković i Vlado Barilić.

Prema mišljenju ocjenjivačke komisije najbolji fiš skuhali su dečki iz udruge ” Hrvatski vitezovi Domovinskog rata 1991″ ogranka Rugvica i tako osvojili prvu nagradu ovogodišnjeg natjecanja. Za nijansu slabiji rezultat postigla je ekipa “Hrvatskog časničkog zbora” iz Ivanić-Grada koja je osvojila drugo mjesto, dok je odlično treće mjesto osvojila ekipa “Valjak i prijatelji” također iz Ivanić-Grada. Nagrade najboljim ekipama uručio je zamjenik gradonačelnika gospodin Željko Posilović. Iz navedenih rezultata možemo lako zaključiti da su Ivanićani majstori u pripremi fiš paprikaša.

Za napomenuti je da je na ovogodišnjoj Fišijadi nastupila i ekipa iz Bibinja koja je da bi sudjelovala na natjecanju o svome trošku prošla put od 350 km.

Od najsimpatičnijih ekipa možemo izdvojiti ekipu “Ludi Zagorci” uz slogan BOLJE BITI MALO LUD NEGO MALO PAMETAN i dečke iz Moto kluba “Veterani Croatia” uz slogan LUK ŠPEK & MOTORI.

/Zoran Ožetski/

Prijavljene ekipe:

1. Igor Posuda i Ivo Barić
2. UHDDR ’91. Ivanić-Grad
3. HVIDRA Kloštar Ivanić
4. SOM Kerestinec
5. HČZ Ivanić Grad
6. HVIDRA Ivanić Grad
7. HVIDRA Samobor i Sveta Nedjelja
8. Bojna Frankopan
9. Crne Mambe
10. UŠR Lonja
11. Veterani Ivanić-Grad
12. KVIN Ekipa 1
13. KVIN Ekipa 2
14. HČZ Vrbovec
15. HVIDRA VRBOVEC
16. Bjelovar PTSP
17. Bjelovar Veterani Veliko Korenovo Ekipa 1
18. Bjelovar Veterani Veliko Korenovo Ekipa 2
19. HČZ Novska Ekipa 1
20. HČZ Novska Ekipa 2
21. HČZ Lipik-Pakrac
22. Policijska Postaja Ivanić-Grad
23. HVIDRA Dugo-Selo
24. Valjak i prijatelji
25. Motoklub Veterani
26. Martinska Ves Veterani
27. Rugvica Vitezovi ’91.
28. Ludi Zagorci
29. Prutki i prijatelji
30. Shakespeare Team Strmec
31. Biciklisti UHVIDR-a Ivanić-Grad
32. Kostiha i prijatelji
33. Karlo i sin
34. Bibinje[/one_third_last]

Sponzori natjecanja: Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad, TZ Grada Ivanić-Grada, ZU Hvidr-a zagrebačke županije, ZU proizašlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada, Elektro Centar Petek Ivanić-Grad, Limarija Sebastijan, Ergo osiguranje, ŽVS Ive, UŠR Lonja Ivanić-Grad, Vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada, KC Ivanić-Grad


Pogledaj sve fotografije s Fišijade 2014.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:36:20+02:0030. Lipanj, 2014.|Gradska zbivanja|