Otvorenje izložbe Ivane Ožetski – ”Pumpkintown”

U utorak, 14. listopada 2014. u 12 sati u prostoru TZ Zagrebačke županije, Preradovićeva 42, u Zagrebu, otvorene je izložba ”Pumpkintown” akademske slikarice Ivane Ožetski iz Ivanić-Grada.

Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove – puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice. Nastao je tako Pumpkintown – mali paralelni grad u kojemu, u skladu i jadu, žive njegovi brojni stanovnici. Da bi priča o Pumpkintownu bila životnija, svaki lik, stanovnik grada, popraćen je tekstom, malim aforizmom koji govori o njegovom specifičnom karakteru. Kao i u ljudskom svijetu, koji mu je uzor, likovi u Pumpkintownu znaju biti ljupki, mili, ali i zajedljivi i provokativni.

U sklopu otvorenja izložbe održana je konferencija za novinare povodom jubilarne 10. Bučijade, turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije koja će se 18. i 19. listopada održati u Ivanić-Gradu. Direktorica ureda TZ Zagrebačke županije Ružica Rašperić naglasila je dobru posjećenost ove manifestacije i sadržajnu raznolikost programa za sve generacije.

Direktorica TZG Ankica Bešter predstavila je program Bučijade, te proizvođače bučinog ulja i eko proizvoda EPG Sever i OPG Bunjevac te gastro ponudu jela od buče ugostiteljskih objekata Ivanić-Grada. Tajnica udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske Marica Svetlečić predstavila je program Dana bučinog ulja.

Zamjenik gradonačelnika Željko Posilović istaknuo je gospodarstveni značaj manifestacije za grad te otvorio izložbu „Pumpkintown”.

Kuma 10. jubilarne Bučijade, Danka Derifaj, reporterka emisije Provjereno (Nova TV), rodom iz Ivanić-Grada, pozvala je sve posjetitelje da psjete 10. Bučijadu koja se održava 18.i 19. listopada u Ivanić-Gradu.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-10-14T21:42:03+02:0014. Listopad, 2014.|Kultura, Turizam|