Otvorenje izložbe”Pumpkintown”

Pozivamo vas na još jednu izložbu u prostoru Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu, Preradovićeva ulica 42, kojom nastavljamo ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije.

Akademska slikarica Ivana Ožetski, prikupljajući suhe buče najrazličitijih oblika, stvorila je razne likove: puževe, zmajeve, ribe, vrapce, labudove, ali i kuhare, fiškale, kraljeve, kraljice i babe svađalice. Nastao je tako Pumpkintown – mali paralelni grad u kojemu, u skladu i jadu, žive njegovi brojni stanovnici. Da bi priča o Pumpkintownu bila životnija, svaki lik, stanovnik grada, popraćen je tekstom, malim aforizmom koji govori o njegovom specifičnom karakteru. Kao i u ljudskom svijetu, koji mu je uzor, likovi u Pumpkintownu znaju biti ljupki, mili, ali i zajedljivi i provokativni.

U sklopu otvorenja izložbe održat će se i press konferencija povodom jubilarne 10. Bučijade, turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije koja će se 18. i 19. listopada održati u Ivanić-Gradu. Bit će predstavljen program Bučijade i Dana bučinog ulja, te proizvođači bučinog ulja i eko proizvoda EPG Sever i OPG Bunjevac, gastro ponuda jela od buče ugostiteljskih objekata Ivanić-Grada i bučnice pekarnice “Peksi”.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-10-09T13:23:22+02:009. Listopad, 2014.|Najave|