Policijsko izvješće tjedna ( 11.-18.kolovoza2014.)

Na postajnom području PP Ivanić-Grad, a koje pokriva Grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić tijekom proteklog tjedna 11.08.-18.08.2014. godine ukupno je evidentirano 6 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i to 2 k.d. Krađa, 2 k.d. Prijetnja, 1 k.d. Tjelesna ozljeda, te 1 k.d. Prisila prema službenoj osobi. Od ukupnog broja kaznenih djela policijski službenici su otkrili počinitelje za 2 k.d. Krađe, 2 k.d. Prijetnja i k.d. Prisile prema službenoj osobi. Protiv počinitelja k.d. Krađa i Prijetnja biti će podnesene kaznene prijave nadležnom ODO-u, dok je počinitelj priveden Pritvorskom nadzorniku.

Vezano za sigurnost cestovnog prometa u navedenom vremenskom periodu ukupno su evidentirane 2 prometne nesreće, od kojih 1 s materijalnom štetom, te 1 s ozlijeđenom osobom. Vezano za preventivno represivne mjere pol. službenika po ZSPC-u zabilježene su 92 radnje u prometu od toga su utvrđeni prekršaji za 8 počinitelja vožnje pod utjecajem alkohola, izrečeno je 10 mandatnih novčanih kazni i 61 upozorenja za navedene prekršaje.

Isto tako, ova PP je u navedenom razdoblju evidentirala i procesuirala 4 prekršaja po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, 3 prekršaja obiteljskog nasilja po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, te jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, a protiv počinitelja podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Ivanić Gradu.

Zbog povećanog broja prometnih prekršaja pol. službenici PP Ivanić Grad će i dalje nastaviti pojačano postupanje u smislu preventivno represivnih mjera vezano za sigurnost u cestovnom prometu.

Izvješćujemo građane da je 05.08.2014.g. stupio na snagu Zakon o izmjenama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa kojim je regulirano da svi građani-vozači koji zbog navršenih 65 godina starosne dobi moraju zamijeniti vozačke dozvole zbog isteka, potrebno je prilikom produženja ili zamijene obaviti pregledu.

U cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području PP Ivanić-Grad u svim segmentima, molimo građane na maksimalnu suradnju s policijskim službenicima, te da nam sve možebitno interesantne događaje i aktivnosti za našu službu dojave na naše brojeve
telefona.

Dana 15. kolovoza 2015. godine u Kloštar Ivaniću obilježen je blagdan Velike Gospe na kojemu je zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-08-18T12:05:31+02:0018. Kolovoz, 2014.|Gradska zbivanja|