Policijsko izvješće tjedna

Na postajnom području PP Ivanić-Grad, a koje pokriva Grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić tijekom proteklog tjedna 04.08.-11.08.2014. godine ukupno je evidentirano 5 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i to 2 k.d. Teških krađa, 3 k.d. Krađe. Od ukupnog broja kaznenih djela policijski službenici su otkrili počinitelje za 2 k.d. Krađe, a protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave nadležnom ODO-u.

Vezano za sigurnost cestovnog prometa u navedenom vremenskom periodu ukupno je evidentirano 5 prometnih nesreća, od kojih 4 s materijalnom štetom, te 1 s ozlijeđenim osobama (jedna teška, druga laka). Vezano za preventivno represivne mjere pol. službenika po ZSPC-u zabilježeno je 72 radnje u prometu od toga su utvrđeni prekršaji za 6 počinitelja vožnje pod utjecajem alkohola, navedene prekršaje.

Isto tako, ova PP je u navedenom razdoblju evidentirala i procesuirala 4 prekršaja po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, 4 prekršaja obiteljskog nasilja po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, te dva Optužna prijedloga po Zakonu o sigurnosti cestovnog prometa, a protiv počinitelja podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Ivanić Gradu.

Zbog povećanog broja prometnih prekršaja pol. službenici PP Ivanić Grad će i dalje nastaviti pojačano postupanje u smislu preventivno represivnih mjera vezano za sigurnost u cestovnom prometu.

Izvješćujemo građane da je 05.08.2014.g. stupio na snagu Zakon o izmjenama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa kojim je regulirano da svi građani-vozači koji zbog navršenih 65 godina starosne dobi moraju a mijenjati vozačke dozvole zbog isteka, potrebno je prilikom produženja ili zamijene obaviti i priložiti i zdravstveno uvjerenje o liječničkom pregledu.

U cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području PP Ivanić-Grad u svim segmentima, molimo građane na maksimalnu suradnju s policijskim službenicima, te da nam sve možebitno interesantne događaje i aktivnosti za našu službu dojave na naše brojeve
telefona.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-08-11T12:11:09+02:0011. Kolovoz, 2014.|Gradska zbivanja|