Policijsko izvješće tjedna ( od 2. do 8. ožujka 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 4 kaznenih djela koje se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Krivotvorenje ispava i 3 kaznena djela Teške krađe.

Policijski službenici PP Ivanić Grad proveli su kriminalistička istraživanje i nadležnim državnim odvjetništvima podnijeti će se kaznene prijave protiv počinitelja 1 kaznenog djela Krivotvorenja isprave i 1 kaznenog djela Teške krađe.

Isto tako je u suradnji sa policijskim službenicima PUZ-a, Službe općeg kriminaliteta otkriven je počinitelj 2 kaznena djela Razbojništva u Poštanski ured u Kloštru Ivaniću, te je počinitelj nakon provedenih istraživanja priveden Pritvorskom nadzorniku za počinjenje više kaznenih djela
.
Na postajnom području PP Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirane su 3 prometne nesreće 2 sa materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 79 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 8 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog, 9 mjera upozorenja i 19 mandatnih novčanih kazni. U proteklom tjednu podneseno je 7 Optužnih prijedloga, od čega 4 iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, 2 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 1 Zakona o oružju.

Upozoravaju se svi građani Grada Ivanić-Grada, općina Kloštar Ivanić i Križ da prijave policijskim službenicima svaki pojavni oblik posjećivanja njihovih domova od strane različitih osoba koje nude usluge prodaje određenih stvari i predmeta, sklapanja određenih ugovora, vršenje liječničkih i dr. usluga, a mahom kod osoba koje su starije i najčešće žive same, da svaki takav slučaj prijave policiji, jer je PP Ivanić-Grad do sada evidentirala više kaznenih djela Krađa iz kuće novčanika, zlatnog nakita, tehničke robe i dr. predmeta od osoba koje nude građanima tzv. lažne usluge, te time osobe budu oštećene ili kaznenim djelom Krađa ili kaznenim djelom Prijevara.

Dojave se mogu izvršiti dojave policiji na 192, 4570-060 ili 4570-070

2015-09-30T19:48:24+02:0010. Ožujak, 2015.|Novosti|