Policijsko izvješće tjedna ( od 25. do 30. kolovoza )

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 10 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, od kojih je 6 kaznenih djela Teških krađa, 1 kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari, 1 kazneno djelo Krađa, 1 kazneno djelo Krivotvorenje isprave i 1 kazneno djelo Tjelesna ozljeda, također s poznatim počiniteljem.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su proteklom tjednu od navedenih kaznenih djela, kao i kaznenih djela iz prethodnih izvještajnih razdoblja otkrili počinitelje 2 kaznena djela Teške krađe, 2 kaznenog djela Krađe, 1 kaznenog djela Krivotvorenja isprava i 1 kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su nakon opsežnog kriminalističkog istraživanja utvrdili počinitelja koji je na užem području grada Ivanić Grada tijekom 2014. g. podmetao paljevine na terasama ugostiteljskih objekata, kontejnerima za odlaganje otpada, telefonskim govornicama i drugim objektima, te će protiv istog u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Ivanić Gradu biti podneseno posebno izvješće.

Tijekom proteklog tjedna na postajnom području PP Ivanić Grad evidentirane su 2 prometne nesreće s materijalnom štetom. Prilikom nadzora prometa u proteklom tjednu utvrđen je 61 prekršaj od čega je 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

S obzirom na pripreme oko početka nove školske godine u zonama škola očekuje se povećan broj pješaka, naročito mlađe životne dobi, te se upozoravaju vozači i građani na pojačan oprez.

Od uvođenja novog načina razvrstavanja otpada na području grada Ivanić-Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić uočeno je da razvrstani otpad koji građani pripreme za odvoz uzimaju osobe koje nisu ovlaštene za odvoženje i sakupljanje otpada, a to se prvenstveno odnosi na papir i metalni otpad. Stoga molimo građane da ako uoče takve radnje podatke o vozilima koje počinitelji koriste, registarskim pločicama, broju osoba i druga korisna zapažanja odmah dojave službenicima policije ili komunalnim redarima jedinice lokalne samouprave, te će se protiv počinitelja pokrenuti odgovarajući prekršajni postupak sukladno Zakona o otpadu i Odlukama o komunalnom redu.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-09-01T13:46:51+02:001. Rujan, 2014.|Gradska zbivanja|