Policijsko izvješće tjedna ( od 27. srpnja do 2. kolovoza 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 3 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 1 kaznenom djelu Teške krađe, 1 kaznenom djelu Teške tjelesne ozljede i 1 kaznenom Prijetnja

Protiv počinitelja kaznenih djela Teške tjelesne ozljede i prijetnje podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, u proteklom tjednu je evidentirano 7 prometnih nesreća, od toga 4 sa materijalnom štetom i 3 sa ozlijeđenom osobom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 50 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala optužne prijedloge i to za: 1 prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 1 prekršaj iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, te 2 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Smatramo bitnim napomenuti budući je započela sezona korištenja godišnjih odmora, mole se svi građani da poduzmu potrebite mjere samozaštite svojih objekata i imovine, te pozivaju na maksimalnu suradnju sa Policijskom postajom Ivanić-Grad, a u cilju postizanja što boljeg stanja sigurnosti u svim segmentima.

Jure Matijević, mgr. publ. rel.
po ovlaštenju načelnika
Mario Hranitelj VR

2015-08-13T20:18:52+02:003. Kolovoz, 2015.|Novosti|