Policijsko izvješće tjedna ( od 3.do 9. kolovoza 2015.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirana su 3 kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 2 kaznena djela Krađe, 1 kaznenom djelu Neovlaštena proizvodnja i promet drogama u svezi kojih je protiv počinitelja podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, u proteklom tjednu je evidentirano 6 prometnih nesreća, od toga 4 sa materijalnom štetom i 2 sa ozlijeđenim osobama. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 56 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog.

Isto tako PP Ivanić-Grad je u navedenom izvještajnom razdoblju evidentirala i procesuirala optužne prijedloge i to za: 2 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 2 prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, te 2 iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Smatramo bitnim napomenuti budući je započela sezona korištenja godišnjih odmora, mole se svi građani da poduzmu potrebite mjere samozaštite svojih objekata i imovine, te pozivaju na maksimalnu suradnju sa Policijskom postajom Ivanić-Grad, a u cilju postizanja što boljeg stanja sigurnosti u svim segmentima.

po ovlaštenju načelnika Jure Matijevića
Mario Hranitelj

2015-08-13T20:17:58+02:0013. Kolovoz, 2015.|Novosti|