Prezentacija BigBelly pametnih postaja za zbrinjavanje otpada

U srijedu 11. veljače u organizaciji komunalnog društva Ivakop d.o.o. održana je prezentacija BigBelly pametnih postaja za sakupljanje i recikliranje otpada na kojoj su bili prisutni predstavnici Grada Ivanić – Grada, Općina Križ i Kloštar Ivanić, Komunalnog centra Ivanić – Grad d.o.o. te tvrtke Gospodarenje otpadom Zagrebačke županije d.o.o.

U uvodnoj prezentaciji predstavnici tvrtke Graml koja je glavni zastupnici BigBelly-a za područje Republike Hrvatske i okolnih zemalja istaknuli su kako je vizija transformirati trenutnu situaciju na javnim prostorima u čišću i sigurniju okolinu.

BigBelly Sollar je pametni spremnik za prikupljanje otpada na javnim mjestima koji se napaja preko solarnih ploča te osim klasične uloge spremnika za otpad sadrži niz drugih aplikacija koji poboljšavaju njegovu učinkovitost. Sastoji se od integrirane preše za otpad čijim djelovanjem se njegov kapacitet povećava pet do sedam puta čime se smanjuje broj odvoza, povezan je s aplikacijom preko koje se nadzire popunjenost i rad kako bi se optimalno iskoristili resursi, te osim same uloge spremnika za otpad BigBellymože poslužiti i kao WiFi hotspot.

Nakon prezentacije prisutni su mogli razgledati izloženi primjerak te dobiti uvid u to kako sustav radi.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2016-02-12T14:38:24+01:0012. Veljača, 2016.|Komunalne vijesti|