Početak kampanje Kompostiranje u vlastitom vrtu

Komunalno društvo Ivakop d.o.o. i ove godine provodi kampanju Kompostiranje u vlastitom vrtu. Cilj kampanje je poticanje iskorištavanja biootpada proizvedenog u vlastitom vrtu kako bi se smanjile količine otpada koji se odlaže na odlagalištu. U sklopu kampanje osigurane su određene količine kompostera za zainteresirane korisnike.

Raspored kampanje Kompostiranje u vlastitom vrtu na području Grada Ivanić-Grada, Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić kako slijedi:

18. ožujka (subota), u 8 sati u Općini Kloštar Ivanić na trgu Sv. Ivana (plato kod društvenog doma),
25. ožujka (subota), u 9 sati u Općini Križ ispred Doma kulture Josip Badalić,
01. travnja (subota) u 10 sati u Gradu Ivanić-Gradu na trgu Vladimira Nazora, u sklopu projekta Living Streets.
Korisnici će se na info pultu komunalnog društva Ivakop d.o.o. moći upisati za dodjelu kompostera te prisustvovati radionici o kompostiranju koju će voditi profesorica kemije i biologije Gordana Gorčan.

Osim upisa na info pultu korisnici će se za dodjelu kompostera moći prijaviti putem obrasca na internet stranici društva, pozivom na broj 01 2888 938 ili dolaskom osobno u sjedište društva na adresi Savska 50 u Ivanić-Gradu.

Kampanja Kompostiranje u vlastitom vrtu provodi se treću godinu za redom. Dosad je korisnicima Ivakopa tijekom prethodne dvije kampanje podijeljeno 700 kompostera, dok je za ovu godinu planirana podjela dodatnih 1000 komada. Time će biti pokriveno dvadesetak posto korisnika Ivakopa, što će rezultirati dodatnim smanjenjem količina otpada koji se odlaže na odlagalište Tarno.

Komunalno društvo Ivakop d.o.o. ovime nastavlja rad na poticanju svojih korisnika i svih stanovnika jedinica lokalne samouprave na kojima vrši uslugu odvoza otpada o važnosti zaštite okoliša i suživota s prirodom.

Početak kampanje nadopuniti će se i s akcijom Zelena čistka kao zajednička akcija Općine Kloštar Ivanić, Grada Ivanić-Grada, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim dijelovima prirode na području Zagrebačke županije „Zeleni prsten“, Šumarije Novoselec i tvrtke IVAKOP d.o.o.

2017-03-16T07:07:17+01:0016. Ožujak, 2017.|Komunalne vijesti|