Program radionica za roditelje “Rastimo zajedno”

Treću godinu u Dječjem vrtiću Ivanić Grad provodi se Program radionica za roditelje “RASTIMO ZAJEDNO” koje su nastale u sklopu UNICEF-ova programa za podršku roditeljima u prvim godinama života djeteta. Radionice su osmišljene tako da pomognu roditeljima pronaći odgovore na njihova pitanja i dileme u odgoju djece do četvrte godine.

Program ovih radionica koncipiran je kao niz od 11 radionica u trajanju po 2 sata, u poslijepodnevnim satima u kojima se smjenjuju predavanja, vježbe, rasprave i druženje u ugodnoj atmosferi.

U sadržajnom pogledu kroz program obrađujemo teme razvoja i potreba djeteta, razvoj odnosa te konkretne komunikacijske vještine koje se uvježbavaju u sigurnom okruženju grupe, dok u razmjeni roditeljskih iskustava i isprobavanju novih vještina kroz igranje uloga, roditelji uče i provjeravaju vrijednost novih znanja i vještina. Slušajući druge roditelje imaju
priliku čuti kako je to u drugim obiteljima što im daje realniju sliku o sebi samima i o svojoj djeci.

Radionice vode educirane voditeljice: Anita Bakarić Jakopčević (odgojiteljica), Ksenija Koščak (odgojiteljica),Tanja Cvijanović (socijalni pedagog).

Što su roditelji rekli:
Radionica mi je pomogla da bolje upoznam sebe i svoj potencijal, da budem bolji roditelj. Shvatila sam da je moje dijete ogledalo mene i situacije u kojoj se nalazi i da mu primjerom trebam pokazati i reći mu što od njega očekujem. Postala sam strpljivija i svjesnija svojih postupaka, te sam sretnija mama i više uživam u svakom trenutku provedenom sa svojim djetetom, koje mi to vraća na najbolji mogući način – veselim osmijehom, sretnim pogledom i najčvršćim i najiskrenijim zagrljajem na
svijetu. Hvala Vam!

Unicefove radionice „Rastimo zajedno“ su vrlo korisne za sve roditelje. Pomogle su mi da potvrdim stvari koje radim, ali i da osvijestim stvari koje trebam promijeniti. Radionice nam pomažu da budemo bolji roditelji. Hvala Vam !

Ove radionice su velika ruka potpore nama roditeljima, pogotovo u današnje vrijeme, kad su sve oči uperene u nas roditelje. Lijepo je znati da imaš pravo na informaciju o najodgovornijem poslu na svijetu.
Dođite i provjerite imaju li pravo!

Tanja Cvijanović

[srizonfbalbum id=28]  
Pogledaj na Facebook-u
 

2017-05-23T20:36:41+02:0010. Travanj, 2014.|Gradska zbivanja|