Proslavljena 25. obljetnica rada specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju – Naftalan

Specijalna bolnica Naftalan Ivanić-Grad je obilježila 25. obljetnicu rada dvodnevnim programom. Središnja svečanost je održana 24. travnja 2014. u 14 sati u predvorju lječilišta uz nazočnost brojnih uglednih gostiju i poslovnih partnera iz zdravstva i turizma, Zagrebačke županije, Grada Ivanić-Grada i općina Kloštar Ivanić i Križ, te sadašnjih i bivših zaposlenika, ravnatelja i članova upravnih vijeća.

Goste je pozdravio ravnatelj SB Naftalan dr. Goran Maričić. U ime Upravnog vijeća SB Naftalan je govorio predsjednik Skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković, u ime Grada Ivanić-Grada gradonačelnik Javor Bojan Leš, u ime Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ravnatelj primarijus Siniša Varga, a u ime Zagrebačke županije župan Stjepan Kožić. Prikazani su kratki filmovi o povijesti SB Naftalan i o razvojnom projektu, koji je u pripremi. Vodila je Danka Derifaj, a nastupili plesna skupina «Atomic Dance Factory», Marko Tolja uz pratnju klavijaturista Zvjezdana Ružića i Crnečki Trio.

Uoči svečane akademije je održana stručna prezentacija i rasprava na temu «Perspektiva razvoja zdravstvenog turizma u RH», u kojoj su sudjelovali pomoćnik ministra turizma Želimir Kramarić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje primarijus Siniša Varga, predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i ravnatelj Specijalne bolnice Daruvarske Toplice Marcel Medak, ravnatelj Specijalne bolnice Naftalan dr. Goran Maričić, te u svojstvu moderatora direktorica Sektora za turizam pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Leila Krešić. Naglašeno je da je u posljednje vrijeme zakonodavni okvir za razvoj zdravstvenog turizma znatno unaprijeđen, te da se otvaraju brojne mogućnosti ulaganja iz EU fondova. Perspektiva Naftalana je u «pametnoj specijalizaciji» u nacionalni referalni centar za psorijazu, smatraju stručnjaci. Potom su ugledni gosti razgledali novouređene prostore fizikalne terapije u Naftalanu.
Radojka Šporer

[srizonfbalbum id=35]  

 
Pogledaj na facebook-u
Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2017-05-23T20:36:38+02:0025. Travanj, 2014.|Gradska zbivanja|