Sudionici konferencije o energiji i zaštiti okoliša posjetili Ivanić-Grad

Konferencijom pod nazivom Energija i zaštita okoliša – Ususret održivoj budućnosti koja se održala u organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske 9. rujna 2014. u Zagrebu, u Hotelu Dubrovnik, predstavljeni su rezultati na polju održivog strateškog planiranja u gradovima Jugoistočne Europe.
Sve zemlje Europske unije, a među njima i Hrvatska suočene su s problemom povećane potrošnje energije i nekontroliranog stvaranja otpada, a upravo su gradovi jedni od glavnih generatora ovog rastućeg problema. Postizanje ciljeva iz strategije Europa 2020 izravno je vezano uz ulogu lokalnih vlasti i njihovog utjecaja na poticanje promjena u ponašanju svojih građana. Upravo iz tog razloga, donositelji odluka na lokalnoj razini ključni su dionici RE-SEEties projekta.

Grad Ivanić-Grad na konferenciji je spomenut kao odličan primjer kako odgovorno i efikasno koristiti energiju, a ujedno živjeti kvalitetnije, što predstavlja okosnicu održivog razvoja.

Ugledni međunarodni i domaći gosti i stručnjaci s područja energetike i gospodarenja otpadom, nakon konferencije posjetili su naš grad gdje ih je u Gradskoj vijećnici dočekao zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović. Nakon što je goste upoznao sa najznačajnijim informacijama vezanim uz naš grad, naglasio je kako će sadašnje vodstvo Grada Ivanić-Grada uspješno odgovoriti na sve izazove vezane uz učinkovito korištenje energije te smanjenju nepotrebne proizvodnje otpada i njegovog kvalitetnog zbrinjavanja.

Nakon dočeka u Gradskoj vijećnici gosti su posjetili crkvu sv.Petra apostola u Ivanić-Gradu i razgledali maketu ivanić gradske tvrđe u Parku hrvatskih branitelja.
/Zoran Ožetski/

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-04-10T12:38:13+02:0011. Rujan, 2014.|Gradska zbivanja|