Teh maratonac Đuka Pelcl stigao u Ivanić-Grad

U sklopu obilježavanja 70 godina djelovanja Hrvatske zajednice tehničke kulture, Požežanin Đuka Pelcl će od 4. veljače do 14. ožujka 2016. propješačiti 1400 km i tako povezati Hrvatsku s ciljem promocije tehničke kulture i svih udruga i zajednica tehničke kulture udruženih u Hrvatsku zajednicu tehničke kulture te ukazati na važnost tehničke kulture za razvoj pojedinca, ali i šire društvene zajednice.

U ovom jedisntvenom podhvatu pod nazivom TEH MARATON, na putu od Iloka do Prevlake, Đuka je danas stigao u Ivanić-Grad gdje mu je u hotelu Sport organiziran srdačan doček u kojem su sudjelovali predstavnici HZTK, dok je u ime Grada Ivanić-Grada nazočio zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović. U nastavku svog puta, prije konačnog cilja Đuka ćeo obići mnoge zajednice tehničke kulture te posjetiti Muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu i rodno mjesto čuvenog znanstvenika u Smiljanu, zatim Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici, Zvjezdano selo Mosor iznad Splita i mnoge druge lokacije.

Organizator TEH MARATONA je HZTK, a suorganizatori Hrvatski savez CB radioklubova, zajednice tehničke kulture i Tehnički muzej “Nikola Tesla“.

Z.O.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2016-02-13T20:56:26+01:0012. Veljača, 2016.|Novosti|