Tjedno izvješće policije

Tjedno izvješće policijeNa postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu od 9. do 15.rujna, evidentirano je 8 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, od kojih je 4 kaznenih djela teških krađa, 2 kaznena djela krađe, 1 kazneno djelo neovlašteno posjedovanje, proizvodnja i trgovanje drogama i 1 kazneno djelo izazivanje prometne nesreće.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su tijekom proteklog tjedna izvršili krim.istraživanje i otkrili počinitelja teške krađe provaljivanjem u obiteljsku kuću iz prethodnog izvještajnog razdoblja.

U proteklom tjednu na postajnom području PP Ivanić Grad evidentirane su 4 prometne nezgode s posljedicom materijalne štete.

Tijekom proteklog vikenda policijski službenici PP Ivanić Grad proveli su akciju “alkohol, droge i brzina”, kojom prilikom je 8 vozača zatečeno u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dozvoljene, a osim navedenog evidentirano je još 16 drugih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog početka školske godine policijski službenici PP Ivanić Grad će tijekom mjeseca rujna 2013. g. provoditi preventivno represivnu akciju “Poštujte naše znakove” s ciljem zaštite djece kao sudionika u prometu, te se mole vozači na pojačan oprez.

Izvješćuju se građani da je u proteklom tjednu održana sjednica Vijeća za prevenciju Grada Ivanić-Grada koje je osnovano kao savjetodavno tijelo gradonačelnika čija je svrha donošenje i provedba programa prevencije kriminaliteta na području Grada putem zajedničkog planiranja i djelovanja tijela javne vlasti i drugih pravnih osoba zaduženih za sigurnost ljudi i imovine, javni red te kvalitetu života građana. Pobliže o vijeću za prevenciju građani mogu pročitati na internetskim stranicama Grada Ivanić Grada.

Također se izvješćuju građani da je u tijeku formiranje jedinica prometne mladeži za područje Grada Ivanić Grada, te Općine Križ i Općine Kloštar Ivanić.

Načelnik: Jure Matijević v.r.

17.rujan , 2013.

2017-05-23T20:37:56+02:0017. Rujan, 2013.|Gradska zbivanja, Nekategorizirano, Novosti|