Tjedno izvješće policije

Na postajnom području PP Ivanić-Grad, a koje pokriva Grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić tijekom proteklog tjedna 31.03.-06.04.2014. godine ukupno je evidentirano 6 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i to 2 k.d. Teških krađa, 3 k.d. Krađe i 1 k.d. Prijetnje. Od ukupnog broja kaznenih djela policijski službenici su otkrili počinitelje za 2 k.d. Krađe, te za k.d. Prijetnje, a protiv počinitelja su podnesene kaznene prijave nadležnom ODO-u.

Vezano za sigurnost cestovnog prometa u navedenom vremenskom periodu ukupno je evidentirana 1 prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Ivanić Grad. Vezano za preventivno represivne mjere pol. službenika po ZSPC-u zabilježeno je 97 radnji u prometu od toga 15 vozača sankcionirano novčanom kaznom, 46 vozača je dobilo pisano upozorenje, dok su protiv 36 vozača podnijeta prekršajna izvješća i nalozi. Napominjemo da je od ukupnog broja sankcioniranih vozača u 6 slučajeva utvrđeno da vozači upravljaju vozilom u prometu pod utjecajem alkohola.

Isto tako, ova PP je u navedenom razdoblju evidentirala i procesuirala 7 prekršaja po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i 6 prekršaja obiteljskog nasilja po Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, te su protiv počinitelja podnijeti optužni
prijedlozi Prekršajnom sudu u Ivanić Gradu.

Zbog povećanog broja prometnih prekršaja pol. službenici PP Ivanić Grad će i dalje nastaviti pojačano postupanje u smislu preventivno represivnih mjera vezano za sigurnost u cestovnom prometu.

U cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području PP Ivanić-Grad u svim segmentima, molimo građane na maksimalnu suradnju s policijskim službenicima, te da nam sve možebitno interesantne događaje i aktivnosti za našu službu dojave na naše brojeve telefona.

2014-04-08T07:32:38+02:008. Travanj, 2014.|Gradska zbivanja|