Tjedno policijsko izvješće

Na postajnom području PP Ivanić-Grad, a koje pokriva Grad Ivanić-Grad, općine Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu 17.03. do 23.03.2014.g. ukupno je evidentirano 9 kaznenih djela, 6 Teških krađa od koje su dvije u pokušaju i 3 k.d. Krađe po nepoznatom počinitelju, a policijski službenici su nadležnom ODO-u podnijeli kaznenu prijavu po NN, te intenzivno tragaju za počiniteljima navedenih kaznenih djela.

U istom periodu provodeći kriminalistička istraživanja rasvijetljena su dva kaznena djela gdje su otkriveni počinitelji i to: 1 k.d. Teška tjelesna ozljeda i 1 k.d. Krađa, te je protiv počinitelja podnijeta kaznena prijava nadležnom ODO-u.

Vezano za prometne nesreće u navedenom vremenskom periodu evidentirane su dvije promete nesreće i to na području Kloštar Ivanić sa materijalnom štetom, dok je druga također sa materijalnom štetom evidentirana na području grada Ivanić-Grada.
Vezano za provođenje preventivno represivnih djela Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenici su proveli tijekom vikenda akciju „Nadzor alkoholiziranih vozača“ kojom prilikom je za 12 vozača utvrđeno da upravljaju pod
utjecajem alkohola, dok je također utvrđeno 193 prekršaja različitih vrsta po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, te su policijski službenici represivno podnijeli odgovarajuća pismena za navedene prekršaje, odnosno vozače.

Također u navedenom izvještajnom razdoblju na području PP zabilježena su dva prekršaja obiteljskog nasilja gdje su isti procesuirani te je podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Ivanić-Gradu, kao i za evidentirani prekršaj
protiv javnog reda i mira.

Policijska postaja Ivanić-Grad, s obzirom na učestale prekršaje iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a poglavito teže prekršaje, pojačat će preventivno-represivne mjere na svim putnim pravcima, a poglavito akcije na mopede, motocikliste, alkoholizirane vozače, te vozače koji se ne pridržavaju ograničene brzine kretanja.

Isto tako mole se svi vozači koji su u vlasništvu motornog vozila, te svoje vozilo prodaju, da u zakonskom roku od 15 dana moraju policijskoj postaji Ivanić-Grad odjaviti registarske pločice kako bi izbjegli ne željezne komplikacije i možebitno
vođenje prekršajnog postupka, te novčane kazne.

Budući da počinju poljoprivredni radovi, također se upozoravaju vozači i korisnici radnih strojeva, traktora da se pridržavaju Zakonskih propisa vezano za prometovanje na cestama, a poglavito na tehničku ispravnost, registraciju, te
iznošenje na kolnik blata i sl. stvari jer u protivnom će biti sankcionirani ako svoje strojeve i možebitno dijelove ceste ne očiste, operu i sl.

U cilju što povoljnijeg stanja sigurnosti na području PP Ivanić-Grad u svim segmentima, molimo građane na maksimalnu suradnju s policijskim službenicima te da nam sve možebitno interesantne događaje i aktivnosti za našu službu dojave na naše brojeve telefona.

2014-03-24T18:12:45+01:0024. Ožujak, 2014.|Gradska zbivanja|