U naše krajeve stigla je nova ulična disciplina

Street workout ups during sunsetKao što mu i samo ime govori, riječ je o tjelovježbi na otvorenom, na ulici. Važno je istaknuti kako je ovaj sport potpuno besplatan.

Iako već dulje vrijeme postoji u Americi, u naše je krajeve prošle godine službeno stigao Street Workout koji je sve popularniji među mladim sportašima.

Ova disciplina spoj je akrobacije, gimnastike, boksa i ostalih borilačkih vještina, a ujedno i izvrstan način da građani svoje slobodno vrijeme iskoristite kroz tjelovježbu. Petar je među glavnim pokretačima ove nove discipline u Zagrebu, a prema njegovom sudu, Street Workout je više od sporta.

Street Workout je spoj svega pomalo, zapravo je specifično kako nema trenera, odnosno, svatko što je naučio u nekom sportu prenosi zajednici. Stvar je u izdržljivosti i snazi. Mi se okupimo u što većem broju i jedni drugima pomažemo kako bi postigli što bolji rezultat. Kvalitetnim druženjem se stvaraju kvalitetna prijateljstva, a tome ne treba dodati cijenu – istaknuo je voditelj Petar.

Izvor: zagrebancija.com.hr

Autor: Stephanie Pojatina

2017-05-23T20:38:16+02:0016. Kolovoz, 2013.|Novosti, Sport|