U prolazu – izložba fotografija Andrije Vrcana

Atrij Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad kao stvoren je za usputni pogled urbanog i užurbanog čovjeka koji grabi prema vrtiću, školama, Zelenjaku, Domu zdravlja, i što bi uopće bolje odgovaralo, negoli izloženost fotografija Andrije Vrcana, splitskog majstora fotografije pod naslovom „U prolazu“. Tako se uklapa izložba i sva ta životna energija grada koju, inače, zaboravljamo običnim treptajem da nije ostala zabilježena jednim klikom okidača čovjeka koji zna kada je pravi trenutak da se progleda.

Niz je to fotki koje je autor pohvatao svojim fotićem na ljudskim licima znanaca i usputnih prolaznika, života na ulicama, prirode, povijesne kulturne baštine. U izložbenom prostoru Doma kulture našle su svoje mjesto i fotke snimljene na našoj Bučijadi. I kako god nas majstor fotografije Andrija Vrcan vidi, fotke su dokaz, kako naš grad Ivanić-Grad daruje svoje prijateljsko lice svakom dobrodošlom namjerniku.

Andrija Vrcan je u mlađim danima bio bubnjar grupe „ZiS“ /Zagreb i Split/ a prigodom ove prve izložbe u našem gradu, sve smo mogli posložiti još stvarnije: Zagreb – Ivanić – Split. Naš mali svijet povezuje Andrijino jedva čujno okidanje foto-okidača u pravo vrijeme pa ma gdje se čovjek zatekao to je prednost kakvu samo iznimni ljudi donose kao poklon taj zastoj u prolazu.

Samostalna izložba fotografija splitskog majstora Andrije Vrcana u Pučkom otvorenom učilištu ostaje otvorena do 30. studenog 2015.g.

Jadranko Bitenc

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-11-20T13:16:11+01:0020. Studeni, 2015.|Kultura|