USPJEŠAN ZAVRŠETAK AKCIJE ZBOGOM ORUŽJE 2015.

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ´91 Otok Ivanić u suradnji s Policijskom postajom Ivanić-Grad, a pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i ove je godine na cijelom području Otoka Ivanića provela desetu po redu akciju “Zbogom oružje” čiji je cilj izuzeti od građana staro oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva, bez zakonskih posljedica za donositelja, koji su ih ilegalno držali u svojim kućnim skladištima.

Iako je prošlo 20 godina od završetka Domovinskog rata i nadalje postoji opravdana potreba za izuzimanjem ubojitih sredstava koja predstavljaju opasnost za imaoce, ali i sve druge građane koji mogu doći u kontakt i s njima.
Nažalost još uvijek su česti primjeri neodgovornog odbacivanja minsko eksplozivnih sredstava u našu okolicu, gdje zbog nepoznavanja, nestručnog rukovanja ili naprosto starosti aktiviranjem ugrožavaju ljudske živote, ponajviše najmlađih članova našeg društva. Zbog toga i ove godine više od 1200 komada raznog streljiva, prešanog eksploziva, ručnih bombi, tromblona i drugog eksplozivnog materijala prikupljenog i predanog djelatnicima MUP-a na sigurno uništenje predstavlja uspjeh akcije Zbogom oružje 2015. godine, ali donosi i miran san svima onima koji su se riješili ubojitih sredstava iz svojih kućnih skladišta.

Predsjednik UHDDR´91 Otok Ivanić
Leo Ordanić

2015-09-30T19:49:46+02:0021. Svibanj, 2015.|Gradska zbivanja|