Završen je 45. Memorijal Stjepan Grgac

Na startu pojavilo se 228 natjecatelja koji su se natjecali u pet utrka. Odlično vrijeme i veliki broj natjecatelja rezultiralo je brzim utrkama pa su seniori svoju rutu do Garešnice i nazad odradili za samo 3 sata i 9 minuta, odnosno njihova prosječna brzina je bila 44 km/h! Slavili su slovenski vozači a završnom sprintu najbolji je bio Robert Jenko iz KK Radenska AS.

U kategoriji juniora najbrži je bio njegov klupski kolega Žiga Jermen koji je utrku do Kutine i nazad završio za 2 sata i 23 minute. I u ovoj kategoriji pobjeda se odlučivala u zadnjim metrima, a u sprintu velike grupe sudjelovao je i naš Dario Dovranić te zauzeo odlično 17 mjesto.

U kategoriji kadeta dogodio se i jedini ozbiljni pad na utrci pa su vozači na cilj dolazili u više manjih grupa. U ovoj kategoriji također je slavio vozač KK Radenska AS, Krištof Kogovšek, koji je stazu do Popovače i nazad završio za 1 sat i 35 minuta.

U kategoriji početnika nastupilo je 78 dječaka i djevojčica u dobi od 8 do 16 godina. Najbrži je bio Jan Bevc iz KK Adria Mobil, a najbrža Maja Perinović iz BK Zadar. Naš Mateo Botinčanin utrku je završio na 66 mjestu.

Veterani i žene su svoju utrku “odradili” još u jutarnjim satima a prvi je kroz cilj prošao Damjan Ivšak iz BK Stubaki. Pobjednica u ženskoj kategoriji je Antonela Fernčić iz BK Meridiana Kamen Team.

Nakon utrke, za sve sudionike, njihovu pratnju, osiguranje i organizatore organiziran je ručak i dodjela nagrada u restoranu Ivaničanka.

Rezultate 45. Memorijala možete preuzeti ovdje.

Fotografije možete preuzeti: album 1,album 2, album 3.

/Andrija Matković/

2015-08-24T11:42:57+02:0024. Kolovoz, 2015.|Sport|