Župan Kožić obišao školu u Graberju Ivaničkom

Župan Stjepan Kožić posjetio je Osnovnu školu Josipa Badalića u Graberju Ivaničkom na kojoj su tijekom ljetnih praznika izvedeni radovi na sanaciji krovišta. Radi se o investiciji vrijednoj 507.154 kuna koju je u potpunosti financirala Zagrebačka županija.

Tom prigodom župan je podsjetio kako Zagrebačka županija značajna sredstva ulaže u kapitalnu izgradnju u školstvu. Istaknuo je i kako se nada da će i ova škola u dogledno vrijeme dobiti svoju sportsku dvoranu te najavio kako će Županija i Ivanić-Grad krenuti s izradom projektne dokumentacije. Istaknuo je i kako u posljednjih nekoliko godina resorno ministarstvo sustavno smanjuje decentralizirana sredstva za školstvo te kako je potpora, kako Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta tako i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u gradnji škola na području Zagrebačke županije svedena na minimum.

Ravnateljica škole Martina Novak i zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović zahvalili su Zagrebačkoj županiji na realiziranoj investiciji i istaknuli važnost gradnje sportske dvorane uz postojeću školu.

Tekst: www.zagrebacka-zupanija.hr

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-10-25T12:55:25+02:0025. Listopad, 2014.|Gradska zbivanja|