100/lica – Matea Hušnjak

Emisija 100/lica portala Volim Ivanić ugostila je hrabru zaštitarku Mateu Hušnjak.

Za hrabrost na radnom mjestu u Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad u sprečavanju napada na socijalne radnike dobila je dva priznanja: Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti i javno priznanje grada Ivanić-Grada za 2021.g.
Matea, kao predsjednica Sindikata zaposlenih u zaštitarskoj djelatnosti, bori se sa svojim suradnicima oko poboljšanja financijskog ekvivalenta za njihov posao, jer su plaće na nivou minimalca, za plaćanje prekovremenih sati kao i potrebe za većom osobnom zaštitom u slučajevima kada stranke upotrebljavaju silu.

U ovom časnom poslu treba ostati smiren, pronicljiv, promatrati govor tijela stranaka i tako razbuditi u sebi psihologa kako bi se vrijedila misao, koju je Matea izrazila u jednoj emisiji: „Ono što je loše, to je percepcija javnosti – da su to ljudi koji sjede i ništa ne rade. Voljela bih da javnost zna, da je najbolja moguća opcija kada zaštitar ništa ne radi. Ako zaštitar mora nešto raditi, onda to znači da postoje neki problemi. Oni su u pripravnosti riješiti probleme ili ih otkloniti.“

Ova kemijska tehničarka, stjecajem okolnosti, radi kao zaštitarka ali u njoj tinja želja za Studijem zaštite na radu, a do tada je Matea Hušnjak prihvaćena kao dio uspješne i radišne ekipe Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad.

2021-12-09T10:27:11+01:009. Prosinac, 2021.|100lica|