7 najljepših jutarnjih obiteljskih rituala

Stalna užurbanost i moderan stil života ostavlja nam premalo vremena za zajedničke trenutke, stoga je vrlo bitno dobro iskoristiti svaku minutu. Iako je odgađanje jutarnjeg alarma nešto što se gotovo podrazumijeva, žrtvovanjem tih nekoliko minuta sna, ako ustanete već pri prvom zvonu, može smanjiti razinu jutarnjeg stresa, a i omogućiti vam lijepe jutarnje zajedničke trenutke.
Djeca svakodnevno otkrivaju pregršt novih stvari u svom životu i upravo iz tog razloga im je unutar obitelji potrebna određena rutina koja će djetetu svaki dan iznova pružati osjećaj sigurnosti.

1. Maženje
Dan započnite sa maženjem sa svojom bebom dok ste još u krevetu. Vama će to biti najljepše razbuđivanje, a beba će imati dovoljno vremena da se razbudi i izbjegne nervozu zbog jutarnje užurbanosti, savjetuje Mamin kutak.
2. Zajednički obrok
Čak i ako vaša beba isključivo doji, jutarnju kavicu i doručak provedite zajedno za stolom.
3. Razgibavanje
Ukoliko želite vježbati, a ne možete pronaći dovoljno vremena za to, vježbajte sa vašim djetetom. Beba neka ima ulogu utega. Ovakav način vježbanja vama će osigurati da budete u dobroj formi, a vašoj bebi pružiti pravu zabavu od ranog jutra.
4. Masaža
Nakon bebinog prvog obroka, dok vi ispijate prvu kavu, kružnim pokretima nježno masirajte vašu bebu. Ovo je ritual na koji bi se i odrasli lako mogli naviknuti, zar ne?
5. Glazba
Neka svi jutarnji rituali budu popraćeni umirujućom glazbom u pozadini. Kada se dijete razbudi tu glazbu možete zamijeniti nekim veselim dječjim pjesmicama koji će potaknuti vašu bebu na interakciju.
6. Ples
Dijete je nervozno i ne možete ga umiriti? Zaplešite zajedno uz glazbu koju najbolje prihvaća. Ovo će i vama i djetetu uljepšati i najkišniji dan.
7. Čitajte djetetu
Znate li da djeca kojoj se čitaju priče od najranije dobi kasnije mnogo lakše usvajaju učenje novih stvari? Kako je malenim bebama važna intonacija vašeg glasa, a ne sama priča koju čitate, ovako možete zajedno pročitati novine ili knjigu koja vas zanima.
Foto: Freepik

2023-01-19T08:11:21+01:0019. Siječanj, 2023.|Životni stil|