Gradska “Udruga umirovljenika Ivanić-Grad”

Bili smo na svečanom plesnjaku organiziranom povodom obnove gradskog Doma umirovljenika u Ivanić-Gradu.
Nakon više od 35 godina gradski Dom umirovljenika Ivanić-Grad obnovljen je sredstvima Grada Ivanić-Grada, Zagrebačka županije, a svojim donacijama u nabavljanju osnovne opreme za rad pomogle su i mnoge tvrtke s područja Grada.Svakako treba spomenuti i nesebično zalaganje novoimenovanog predsjednika udruge, g.Željka Brezovečkog – Brzog i ostalih članova udruge. U ime Grada proslavi je bila nazočna zamjenica gradonačelnika gdja.Gordana Brcković .

Gradska Udruga umirovljenika djeluje neprekidno još od 1950. godine i od tada se zalaže za ostvarenje boljeg društvenog i materijalnog položaja umirovljenika i osoba starije životne dobi. Danas broji preko 650 članova za koje se organiziraju zdravstvene akcije, ponekad povoljna putovanja, druženja i zabave. Odlaskom u mirovinu mnogima se promijenio način života, realne fizičke i financijske mogućnosti. Zbog toga Udruga dobiva sve veći značaj, a međusobno druženja u našem prostoru sve su jači oblik potrebe za zajedništvom i zadovoljavanja potreba za svakodnevnom komunikacijom.

Plesnjaci se organiziraju svake subote, a brojni članovi bili su prisutni i ove subote kada je usprkos vrlo teškim vremenskim uvjetima proslavi nazočilo više od 120 ljudi. Kao poseban gost večeri sve prisutne je zabavljala ženska vokalna skupina „Ive“. Također kao i svaki tjedan izvlačila se nagradna tombola, a sretni dobitnici kući su otišli s vrijednim nagradama kao što su novi caffe aparat, plaćenim terminima za saunu i kupanje ili za frizuru i make up.

Novi predsjednik Željko Brezovečki pohvalio se kako su uz standardni šah i karte umirovljenicima dostupni i stol za stolni tenis te električni pikado, dok se uz TV program redovito mogu pročitati i dnevne novine 24 sata te Otok Ivanić i Umirovljenički list.
Dva puta tjedno organizirana je tjelovježba „Vježbajmo zajedno“, a od 24.veljače kreću i dva informatička tečaja- početni i osnovni. U Udruzi djeluju i dramska, likovna i glazbena sekcija, a kao ponos udruge je glazbeni sastav „Ivančice“ koji je ostvario brojne nastupe, između kojih su i nastupi na javnoj televiziji i radiju.

Treba istaknuti kako je Udruga osigurala umirovljenicima koji su lošijeg zdravstvenog stanja ili nemaju mogućnosti prijevoz specijalnim vozilom do Doma zdravlja ili Naftalana.

Članovima su prostorije otvorene svakim nadom osim nedjelje od 8 do 15 sati, a zainteresirani se mogu javiti u uredovno vrijeme Udruge ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8-12 sati i utorkom od 13-19 sati. Sve aktivnosti Udruge možete od nedavno pratiti i na njihovoj FB stranici.

[srizonfbalbum id=3]  
Cijeli album pogledaj ovdje
 

2017-05-23T20:37:03+02:0026. Siječanj, 2014.|Gradska zbivanja, Video|