Hrvati vole Valentinovo

Globalno istraživanje „MasterCard Love Index“ otkrilo je da kupci na Valentinovo preferiraju osobnu kupnju darova i doživljaja za svoje voljene.

Iako je prelazak na digitalna rješenja i internetsku kupovinu u punom zamahu, kada se radi o ljubavi, kupci žele darove kupovati u klasičnim trgovinama. MasterCard® je danas otkrio rezultate istraživanja koje je pokazalo da kada se radi o izražavanju ljubavi za Valentinovo, kupci svoj osobni dodir darovima daju kupujući ih u klasičnim trgovinama.

Istraživanje “MasterCard Love Index” otkrilo je ponašanje kupaca iz preko 200 zemalja svijeta uključujući i Hrvatsku, a provedeno je trogodišnjom analizom plaćanja putem kreditnih, debitnih i prepaid kartica u periodu od 11. do 14. veljače od 2013. do 2015. godine. Ovo istraživanje nije obuhvatilo samo volumen i vrijednost transakcija, već je analizirana i vrsta potrošnje koja se povezuje s proslavom Valentinova.

Ukupna potrošnja u periodu prije Valentinova u prosjeku se povećala za 22% od 2013. do 2015. godine, a istraživanje je također otkrilo kako se mnogi korisnici kartica odmiču od opipljivih i skupih darova kako bi svojim partnerima pružili nova iskustva i stvorili nezaboravna sjećanja.

“Mjesta u kojima živimo imaju snažan utjecaj na način na koji kupujemo kao i na doživljaje i sjećanja koja želimo stvoriti. Istraživanje „MasterCard Love Indeks“ pruža uvid u globalne i regionalne kupovne trendove kako bi trgovcima pomogao da proslavu Valentinova učine osobnom i neprocjenjivom, čime će poboljšati svoj odnos s kupcima“ – komentirala je Sanja Žigić, MasterCard Country Manager za Hrvatsku.

IZVOR: WEBBDOWSE

2016-02-11T13:44:49+01:0011. Veljača, 2016.|Iz Hrvatske|