Izazovi zadružnog poduzetništva u poljoprivredi

Države u kojima je najrazvijenije zadružno poduzetništvo, ujedno su i najbogatije u Europi, konstatirano je na 26. studenoga
održanom stručnom skupu u Ivanić-Gradu pod naslovom “Izazovi zadružnog poduzetništva u poljoprivrednoj proizvodnji”. Organizirala ga je Udruga poslovnih žena Zagrebačke županije “Zagrebački prsten” uz pomoć Zagrebačke županije.

Cilj je bio upoznati sudionike s mogućnostima zadružnog povezivanja radi postizanja jače konkurentnosti, kvalitetnije
proizvodnje i samozapošljavanja žena.

Uz pretežno žene koje se bave poljoprivredom i seoskim turizmom, prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović i načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović.

O mogućnostima korištenja sredstava EU fondova za ruralni razvoj u zadružnom poduzetništvu je govorio predstavnik Ministarstva poljoprivrede Niko Čubela, o načinu osnivanja i rada zadruga u Hrvatskoj predstavnice Hrvatskog centra za zadružno poduzetništvo Ilda Stanojević i Vedrana Stecca, o ulozi Zagrebačke županije u razvoju zadružnog poduzetništva
pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Gordana Županac.

Kao primjer dobre prakse je direktor Hrvoje Bunjevac predstavio Zadrugu „Zagrebački voćar“ Velika Gorica, koja okuplja zadrugare i kooperante koji većinom na području Zagrebačke županije proizvode voće i povrće.

Zamjenica predsjednice Udruge poslovnih žena Zagrebačke županije Palma Klun-Posavec je najavila, da će Udruga sličnim stručnim skupovima “pokriti” cijeli teritorij županije, kako bi ohrabrila i pomogla ženama i drugim zainteresiranima.

Radojka Šporer

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-03-27T16:36:40+01:0027. Studeni, 2014.|Gradska zbivanja|