Malezija – Otok Perhentian, Camron Highlands, leptiri, jagode…

Svijet to sam ja – Dnevnik s putovanja by Mario Pavun Keyo

Dragi čitatelji portala “Volim Ivanić, javljam se s predivnog Perhentian otoka na istočnoj obali Malezije koji je jednostavno mali raj na svijetu.

Predivne kilometarske pješčane plaze, bungalov na maloj uzvisini sa pogledom na ocean, cijene vise nego pristupačne, ali da se vratimo tamo gdje smo stali prošli put, na otok Langkawiodnosno na plažu Cenang, turističko i trgovačko srediste Malezije koje posjećuje tisuće turista s ogromnom ponudom svega i svačega.

Nakon razgledavanja okolnih otočića, iznajmio sam moped te istraživao otok. Na vrhu otoka je “Skycab” žicara te “Skybridge” most koji povezuju dva planinska vrha. U blizini žičare nalazi se i mali vodopad sa 7 bunara koji su spojeni prirodnim kamenim toboganom. Kako je u Maleziji sušna sezona bunari su prazni, a niz vodopad se spušta tek mala količina vode. Za obilazak otoka potreban je jedan dan lagane vožnje mopedom. Svuda su plaže: Black Sand Beach, Tanjung Beach Resort, ali meni je najdraža jedna mala plaza koja je ustvari plaža za lokalno stanovništvo. Na Langkawiu sam ostao 5 ili 6 dana te odlučio otići malo na hlađenje u brda, u Cameron Highlands odnosno mali gradic Tanah Rata.

Kupio sam “Joint ticket” pa brodom došao do kopna potom autobusom za nekih 6 sati vožnje stigao u Tanah Rate.
Stigavši u Camron Highlands odmah sam pronašao smještaj te se nakon odmora pripremio za sutrašnji poludnevni izlet po okolici.

U jutro sam “uskočio” u mali minivan s još dvoje njemačkih turista te obišao obližnji gradski muzej, plantaže čaja u brdima, te se popeo se na najvišu točku u okolici 2000m/nv. Nakon malo trekinga po džungli, posjeta obližnjoj tvornici čaja i farmi leptira i cvijeća završio sam na farmi jagoda. Sve u svemu lijepo ispunjen dan. Iskreno najviše me se dojmila farma leptira i raznoraznog cvijeća, zaista impresivno.

Kako je u tim planinama, zbog nadmorska visine, noći znadu biti jako hladne, odlučio sam se vratiti na more,ali ovaj puta na istočnu obalu Malezije na otočnu skupinu Perhentian Islands. Ponovno raj na zemlji.Prekrasni i čisto more sa prekrasnim pješčanim plažama kao sa razglednice. Smjestio se u D’Rock Garden resort, u bungalow sa pogledom na more – savršeno mjesto za pisanje nove stranice dnevnika putovanja 🙂

Za sada hvala, čitajte i dalje portal Volim Ivanić.

Pozdrav od Marija.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2015-10-30T12:19:55+01:0030. Listopad, 2015.|Svijet to sam ja|