Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Svečanim prijemom u Gradskoj vijećnici koji je za predstavnike braniteljskih udruga i roditelje poginulih branitelja upriličio gradonačelnik g. Javor Bojan Leš, započelo je obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Nakon pozdravnog govora predsjednika Gradskog vijeća g.Željka Pongraca i predsjednika Odbora za branitelje Grada Ivanić-Grada g. Nenada Vujanića, sve okupljene branitelje pozdravio je gradonačelnik Javor Bojan Leš koji se u svom obraćanju prisjetio te slavne 1995. godine kada je u veličanstvenoj akciji “Oluja” oslobođeno preko 10.000 četvornih kilometara područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu koja su četiri godine bila pod okupacijom pobunjenih Srba, a omogućene su i oslobodilačke akcije u susjednoj Bosni i Hercegovini te dodao:

Danas smo ovdje, da se nakon 20 godina, prisjetimo svih onih branitelja koji više nisu među nama, ali i da izrazimo poštovanje i zahvalnost svima vama ovdje okupljenim braniteljima bez kojih ne bi bilo slobodne Hrvatske.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja nastavljeno je u poslijepodnevnim satima otvorenjem izložbe slika Ivana Lackovića u zgradi stare škole nakon čega su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. U ime Grada Ivanić-Grada vijenac su položili zamjenik gradonačelnika Željko Posilović, predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac u pratnji gradskih vijećnika Sanje Mahovlić Vučinić, Ilije Krištića i Tomislava Cuvaja . Službeni dio proslave završen je svetom misom u crkvi sv. Petra apostola.

Zoran Ožetski

2015-08-06T17:51:55+02:006. Kolovoz, 2015.|Gradska zbivanja|