Policijsko izvješće tjedna ( od 15. do 21.12.2014.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 8 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, od kojih je 1 kazneno djelo ubojstva u pokušaju, 1 kazneno djelo razbojništva, 1 kazneno djelo teške tjelesne ozljede, 1 kazneno djelo teške krađe, 1 kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja ili eksplozivnih tvari, 1 kazneno djelo prijetnje i 2 kaznena djela izazivanja prometne nesreće.

Vezano uz navedeno provedena su kriminalistička istraživanja i protiv počinitelja 1 kaznenog djela ubojstva u pokušaju, 1 kaznenog djela teške tjelesne ozljede, 1 kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja oružja ili eksplozivnih tvari, 1 kaznenog djela prijetnje i 2 kaznena djela izazivanja prometne nesreće podnijete su kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Na postajnom području PP Ivanić Grad u proteklom tjednu evidentirane su 2 prometne nesreće od kojih je 1 s ozlijeđenim osobama, a 1 s materijalnom štetom. Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 66 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola većom od dozvoljenog, a 1 prekršaj je vožnje pod utjecajem droga.

Podsjećamo građane da je u tijeku provedba ranije najavljene akcije “Mir i dobro”, te građane upozoravamo da dosljedno poštuju odredbe o korištenju pirotehnički sredstava, posebice da se dozvoljena pirotehnička sredstva ne koriste na mjestima i u prostorima, gdje se u dane blagdana okuplja veći broj građana, jer će svako nezakonito korištenje pirotehničkih sredstava ili oružja biti sankcionirano.

Načelnik Policijske postaje Ivanić Grad sa svojim suradnicima i uposlenicima svim građanima grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić želi da nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane provedu u miru, blagostanju i dostojanstveno.

Ako još niste, sada možete lajkati portal Volim Ivanić

2014-12-22T18:57:26+01:0022. Prosinac, 2014.|Novosti|